Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - troponin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

troponin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tubakln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tubakln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: troponin
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2023 Saat 11:32
merhaba hocam nasılsınız
8 yaşındaki oğlum okulda tenefus sırasında kosturmaktan aşırı derecede terlemesi başının şu içinde kalması yanaklarinin kızarmasindan dolayı cocuk doktorunda muayene olduk tahlil sonuçlarından guvenli aralik dışında kalanları değerlendirebilir misiniz hocam, kötü birsey değildir umarım hocam
doktor arayıp hastaneye çağırdı, dun goturemedim calisiyorum, oglumun da okulda provasi vardi, hafta sonuna denk geldi hocam acil bir durum mu var.
Folat (serum/plazma) 8,58 ng/mL
MPV (Ortalama trombosit hacmi) 8,8 fL
Bazofil # (Bazofil sayısı) 0,0×10.e3/uL
Troponin T 31 ng/L
Kreatin kinaz MB (aktive) 34,1U/L
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2023 Saat 12:20
Kabahat sizde!! Bu kadar SUDAN bir sebeple, hele Türkiye gibi bir ülkede doktora giderseniz sizi işte böyle
 rezil durumlara sokarlar.
1- 8 yaşında bir çocukta; "Kalp Krizi" düşünebilecek zekada bir doktor!
2- TroponinT seviyesi: 31ng/L diye Kalp Enfarktüsü düşünen ama, birim olarak verilen, ng/L ile ng/ml 
arasındaki farkı ve  31ng/L nin 0.031ng/mL ve NORMAL olduğunu bilmeyen bir doktor, ne diyelim!!

Siz cidden, çocuğunuzun "Kalp enfearküsü" geçirdiği söylenirse inanacak mı idiniz?? 
Lütfen bir gidin, bakalım neler saçmalayacak. 

Yukarı Dön
tubakln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tubakln Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2023 Saat 13:35
Hocam kosturunca ya da futbol gibi sporlarda bu pancar gibi kizarmasi uzun süredir vardı, benim de içimde bi sıkıntı bu normal değil sanki diğer çocuklar oğlum gibi olmuyor oyun sırasında diye kuruntum oluyordu, bu hafta kendisi istedi doktora gidelim anne kalede dururken bile terliyorum deyince gittik sonuçlar da referans disi çıkınca aklım çıktı hocam. yanakları aşırı sıcak oluyor bir de hocam.
sagolun içim rahatladı siz degerlendirince, 
en geç pazartesi gelin tetkik yapmamız lazım hocam da gormek istiyor dedi asistan doktor  gazi,universitesi poliklinigine gitmistik.
yeniden gittigimde size yazarım sonuçları hocam
sağolun 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2023 Saat 18:38
Referan dışı olan bir durum YOK. Değerlendirme hatası! 
O zat-ı muhtereme, "birim" farkını söyleyin. Belli ki, aradaki farkı bilmiyor! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.