|
İnfluanza B |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ben_im ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Oca 2020 Saat 20:39 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 30 aylık, geçen hafta çarşamba günü sabaha karşı ateşlendi. Gün içerisinde ateşi düştü ancak aynı günün akşamı ateşi 39,5 çıkınca ve gece daha da yükselir o gece evde tek olduğum için çekinip calpol verdim zorla. Ancak kızım kustu, iştahı gün içinde olmadığı için ağırlıklı portakal yediği söylendiğinden belki midesi eksimiştir diye 20dk sonra yine verdim yine kustu. Ateşi de 40’a doğru gidiyordu. Paranox s diye bir fitil yaptım. 38,5 düştü garipsedim. Çünkü 2 yaşına kadar hiç ilaç kullanmadık. 2—2,5 yas arasında ise sadece 2 kez fitil 1-2 kez de calpol kullandık başka hiç ilaç kullanmadık. En son fitil yapıldığında 10 saat etki göstermişti. Ben de az ilac kullanınca daha kolay tesir ediyor diye yorumlamıştım. Ancak bu sefer olmadı. Bir terslik olduğunu düşünerek persembe günü yani ertesi gün doktora gittik. Kusması ve genel durusu nedeni ile yüksek ihtimalle influanza test yapalım dedi. Yaptık influanza b pozitif çıktı. Kimse etrafında hasta değil ancak yaşadığımız ilde 7 haftadır salgın varmış. Bize doktorumuzun söylediği, 4 gün ateş sonra düşecek. Öksürük olursa mutlaka göreyim oldu ve o klasik influanza ilacını yazdı. İlacı aldık zorda olsa ancak sizi okudum. Kullanmadım. Ateş düsürücü hastanede verildi gece de 1 kez ben verdim. Ateşi seyrine bıraktım. Cuma öğleden sonra ateşi düştü. Cumartesi ateş yoktu ancak pazar yine ateş çıktı. Pazartesi ateş yok, salıya yani bugün ateş gün içinde çıkmış. Çalışıyorum, kayınvalidemler bakıyor. Ben aldığımda kızımı ateş 38 halen durum bu. Bu süreçte hiç ateş düşürücü vermedik en son geçen hafta perşembe almıştı. Hocam sorularım sunlar: 1-Seyir 4 gün yüksek ates ise bizim yaşadığımız durum anormal mi? 2- İnfluanza B ile A nın farkı sadece B nın daha hafif olması mı? 3- Ateş düşürmek hastalık süresini uzatır iyilik yerine kötülük olur yazmıssınız makalenizde kıssaden hisse. Bunun bir sınırı var mı? Su değere gelince zararlı olabilir o zaman ateş düşürücü verin diye bir üst sınır var mı? 4- Öksürükte başladı, inanılmaz kınanıyorum hem ateş düşürücü vermiyorum hem de ilacı kullanmadım diye. O kadar ki ilacı bulamadım diyorum tepkileri azaltmak için.İlacı vermediğim için mi seyir böyle dalgalı gidiyor? 5- Öksürük için yaşı nedeni ile veya benim fazla kabullenici olmam nedeni ile hiç birseyi içiremiyorum. Kastım ıhlamurlu ballı içecekler. Öksürük kendi haline bırakılsa ciğere iner diye bir kesinlik var mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117696 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Hayir, degil.. Influenza Gripleri zaten; 4-5 gun ates yaparlar. 2- Influenza B farkli bir virus, Enfluvir etki etmez. 3- ATES olmazsa, bagisiklik baslamaz.. Siz her ates dusurdugunuzde, vucudu sasirtiyorsunuz, vucut tehlikeli durum gecti zannederek, bagisiklik sistemini calistirmiyor. Ates ile ilgili 3 makaleyi de OKUYUN.. Sakin Turk doktorlarinin ates ile ilgili yalanlarina inanmayin. 4- Dalgali olan bir sey yok, kesin yatak istirahati sarttir. Ayaklanirsa, daha kotu olur. 5- Esas ilaclarla Oksurugu keserseniz, hastalik Akcigerlere iner.. Cevrenize bakin, insanlarin ne kadar aptal olduklarini goreceksiniz.. Oksuruk kesmeyi marifet zanneden bu yaratiklar, cocuklarinda ne yaptiklarinin farkinda bile degillerdir. Zaten o yuzden, bu sahtekar doktorlar; "Sahtekarligin 3 Safhasini" bu millete bu kadar kolaylikla sokusturabiliyorlar. Boyle milletin, boyle doktorlari olur..
|
|
![]() |
|
Ben_im ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4-Hocam, ballı liomonlu içeceklerden kastım, öksürük şurubu değildi. Ihlamur, sıcak su gibi evdeki basit çözümler. Ancak onu bile içmiyor, herseye hayır. Yaşı gereği veya mizaç tam anlamlandıramıyorum. Yani bu basit şeyleri bile yapmamakta kendi doğal akışında öksürükten zarar gelmez mi? Geçen hastalandığında 1 ay sürdü öksürüğü ben yine ne ilaç kullandım ne bitki çayı verebildim. Sonunda ciğerine iner dedi doktoru ve hastanede apar topar ventolin sanırım adı öyle birsey ile buhar verdi. Öksürük 1-2 günde bitti ama o ilacın içeriğinde ne vardı hala kafamda soru işareti.
3-Bir doktorun yazısında aynı sizin gibi ateşi düşürmeyin ancak 41.6’ya kadar ateş zararlı değildir gibi birsey okudum. Üst sınır diye birsey gerçekten var mı? ateş işe ilgili makalelerinizi okudum, eskiden gelen korkular ve yeni öğrendiklerimiz arasında bocalama yaşıyorum. Yani neyin doğru olduğunu biliyorum ama o kadar korkutulmuşuz ki ve herkes o kadar aynı ki farklı bir düşünce, bakış açısı doğru bile hatta en doğru yaklaşım o bile olsa afaroz ediliyor ve en küçük bir aksilikte suçlayan gözlerle bakılıyor. Gerçekten çok cahiliz milletçe asla kendimi de farklı bir yere koymuyorum. Hocam iyi ki vardınız, kızım 4 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu olduğu söylendiğinde sizi bulmuştum. O günden beri hayatımdasınız. Ne zaman bocalasam hep beni kendime getirdiniz. Çok teşekkür ederim. İyi ki hayat karşıma sizi çıkarmış. Allah bin kere razı olsun sizden. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117696 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cigerine, Turk doktorlarinin verdigi ilaclar yuzunden INER.. Onlar; oksuruk kesmeyi, ates dusurmeyi marifet zannederler. Ates, ancak, kapali bir yerde, asiri sicaga maruz kalinmasi ile dokulara zarar verir.. Bu pust doktorlar da, "Ates carpmasini" , enfeksiyon atesi diye sokusturup, sahtekarliklarini yaparlar, sizleri korkuturlar.. Sakin bu pustlara inanmayin.
|
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1684 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam merhabalar sıkı bir takipçinizim ALLAH SİZDEN razı olsun ne kadar teşekkür etsek azdır sayenizde nelerden kurtulduk bilemezsiniz.
hocam bu kapalı ortam derken bizim evde ateşli iken battaniye altında yatmamızdan bahsetmiyorsunuz değil mi kusura bakmayın cahilce bir soru oldu ama öğrenmek için ateş tam olarak ne zaman zararlı oluyor acaba iyiki varsınız sağolun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
".. ateş tam olarak ne zaman zararlı oluyor acaba ..." Bu kadar seneden beri anlatiyorum.. HALA mi bu soruyu soruyorsunuz?? Sicak carpmasi tehlikeli olabilir, Enfeksiyon atesi DEGIL... Isterse 42 olsun zarar vermez. Kapali alan dedigimiz: Gunes altinda, araba icinde, kilitli durumda olan cocuk misali!!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|