Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Özel durum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Özel durum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
secill Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Özel durum
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2020 Saat 22:59
Merhaba hocam 4 Yaşında kızım 2 haftadır özellikle dışarı çıkınca birden öksürmeye başlıyor kuru gıcıklı bir öksürük ve durmaksızın öksürüyor nefes alamadan her şeye rağmen 1 2 saat sürüyor bazen azalarak bazen birden kesiliyor bu gece uykusunda da başlayabiliyor evde oyun oynarkende hiç bir şey yokken saatlerce öksürüyor öğürtüyor. İlliadin damla, boğaz spreyi allerset şurup vardı evde onlardan uyguladığımız da 10 15 dk sonra öksürük bitiyor doktora da bu dönemde götürmek istemiyoruz öneriniz nedir?
Birde 17 aylık oğlumda da özellikle sabah uyandığında çok yoğun bir hırıltı oluyor yaklaşık 2 haftadır temizlemek içinde öksürüyor ve kurp gibi derinden bir öksürüğü var bazende gece uyurken hırıltı oluyor ve öksürük koştuğunda  hızlı yürüdüğünde hırıltı oluyor ama öksürüğü değişik nerede üşüdü bukadar falan diye soruyorlar astım diyenler hava kullanman lazım diyenler bile var  bnunla ilgili öneriniz nedir? Vakit ayırıp Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ediyorum 

Düzenleyen secill - 23 Haz 2020 Saat 23:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117791
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 01:52
1- Kizinizda: Bulundugunuz muhitteki agaclardan/ciceklerden allerji olabilir. 1 hafta; her sabah 1 olcek Zyrtec surup icirin. 
Sonucu konusalim..
2- Oglunuzda: Gene, allerjik olabilir. Onada 1 hafta 1 olcek Zyrtec verin. 

HALA; usumekle hastalik olacagini zanneden ahmaklara kulak asmayin, Astim diyenler de, son 2 seneye
 kadar her oksuren cocuga astim diyen doktorlarin kurbani olmus kerizler! Bosverin bunlara. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2020 Saat 01:53
Yukarı Dön
secill Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 16:47
Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz çin teşekkür ediyorum 1hafta sonra sonuçları yazacağım iyi günler diliyorum
Yukarı Dön
secill Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2020 Saat 22:41
Hocam oğlumda işe yaradı yöntem hırıltısı oldukça azaldı iyi geldi farkediliyor ama kızıma sabah veriyorum akşam üzeri veya gece tıkanıyor uyuyamıyo rboğmaca gibi aralıksız öksürdükçe öksürüyor ve öğürüyor falan geçiremiyoruz da ballar pek kmezler spreyler falan sonuç alamıyoruz 2 gece öksürük çok rahatsız ettiğinde verdim şurup rahatlasın diye ama 2 3 saat sonra anca sakinledi azaldı 2x1 fazlamı olur yoksa ilave birşey mi vermeliyiz aşırı rahatsız oluyor.. Ve dikkat ediyorum birkaç gündür şurubu verdikten 8/10 saat sonra öksürük oluyor birden şiddetli şekilde
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2020 Saat 22:49
2x1 verin. Biraz da bu sekilde takip edilsin. 
Yukarı Dön
secill Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2020 Saat 19:37
1 hafta kullanmamızı söylemiştiniz Perşembe günü 1 hafta olacak oğluma kullanmayı bırakacakmıyım? Ozaman kızıma 2x1 1 hafta daha mı devam etmeliyim? Teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2020 Saat 00:00
Duruma gore siz karar verin. Cok onemli degil. Ara vermemiz, kontrol icin. Yoksa, aylarca da kullanabilrler. 
Yukarı Dön
secill Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2020 Saat 11:02
Genelde doktorlar bu tür ilaçların alışkanlık yaptığını ve en fazla 1 hafta kullanılması gerektiğini söyledikleri için tedirgin oldum Oyüzden sordum sakıncası yoksa devam ederiz hocam.. kızım içtiğinde rahatlıyor çünkü.. Birde bu kış hasta olmuştu kreşte doktora götürdüğümüzde geniz eti ve bademcikleri büyükmüş kızımın o sıkıntı verebilir aldırmanız gerekiyor demişti doktor yaşına göre   zayıf ve gelişim geriliği olur dedi kızım 06.06.2016 doğumlu 15kg 104cm oldukçae iştahsız yemeyi hiç sevmez değerleri normal çıktı ama bendealdırmak istemiyorum herkes de biz aldırdık biz yaptırdık çok rahatız diyor! geniz eti bademcik gelişimi etkiler mi bu öksürük lerin hastalanmaların başlıca sebebimi? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.