Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
acura Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 05:55
İyi günler doktor bey, 15 aylık kızımın 15-20 gündür burun akıntısı vardı. Deniz suyu veriyordum. Önceki gün ateşi çıktı. Dün hastaneye gittik Doktorumuz biraz boğazı kızarmış diyerek larg..en bıd 200 s/a: 1 ölçek, ibu…in cold s/ö/a: yarım ölçek, ateşi düşmezse kullanmak üzerede ca..ol ateş düşürücü 1 ölçek verdi.yarım saat arayla bütün şurupları verdim. Bir türlü ateşi 38,6nın altına düşmedi. 39,4 olunca gece acile gittik iğne yaptılar yine düşmeyince fitil verdiler ve soğuk bezlerle kızımın kol ve bacaklarını sildirdiler. 2,5 saat boyunca sildikten sonra 37.1e düşünce eve yolladılar. Acil doktoruda İbu…cold ve cal..l ilaçlarını 4 saat arayla birer ölçek kullanın, kan tahlili normal, ateşi 3 gün sürer dedi.
Wbc: 11.6     Neu#:7.81     Mon#: 1.43     Lym%:19.4     Mon%: 12.3 Diğer değerlerde uyarı yok, idrar yaparsa oda tahlile gidecek. Şimdi ne yapmalıyız, ilaçları nasıl kullanacağız, kızımın sizce nesi var? Bu durumumuzla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
İbu…cold ve cal..l arası en az 2 saat olmalıymış doktorumuz sonradan söyledi ben aynı anda verince kızıma nasıl bir zarar verdim? İlginiz için sonsuz teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117134
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 11:23
Mon%:12.3 olması, sizin çocukta "Enfeksiyöz Mononükleoz" virusu olduğunun işaretidir. Ateşi 1 hafta sürecek, Kullandığınız ilaçların hepsi lüzumsuz, boşuna ilaç yüklüyorsunuz. Sonu Cold ile biten bütün ilaçlar, 2 yaşından evvel çocuklarda tehlikelidir. Sakın kullanmayın. Artık gazeteler bile yazıyor, hala ısrarla kullanmalarına akıl erdirmek mümkün değil.Ateş düşürmeye uğraşmayın, hele hastanede yaptıkları gibi soğuk tatbiki son derecede "demode" bir uygulama, çocuğunuzun havale geçirmesine sebep olabilir. Benim, ateş ve havale ile ilgili makalemi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.