Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim geriliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGelişim geriliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim geriliği
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2018 Saat 16:31
Merhaba Kadir bey oğlum doğduğundan beri tüm sorunlarimizi size danışiyorum hatta aşağidaki linki tıklayip okumanizi rica edicem sizin tavsiyelerinizle hareket ediyorum fakat endişelerim çok fazla nöroloğa gidince de bissürü tetkikten başka yaptiklari birşey yok 2 yaşindayken de denver testi yaptirmiştik 1.5 yaşinda çikmisti 25 aylikti yurumuyordu sizin tavsiyenizle fizik tedaviye başladik 4.seansta yurumeye başladi. Şu an 36 aylık kilo 12 boy 90 cm konuşmuyor söylenenleri anliyor birşey istediğinde parmagiyla gosteriyor hayvanlari eşyalari sorduğumuzda gosteriyor. Merdivenleri tek başina inip cikmiyor illa biri elinden tutacak. Kendi yiyip içmiyor kaşikla. Eliyle yiyebiliyor veys  çatali kullanabiliyor  biberonu kendi kullanabiliyor bisiklet tarzi arabasina kendi binip inebiliyor 
Tuvaletini de soylemiyor bez kullaniyorum
1-BeSLENMESI az 
2-ZihiNsEl BIR SORUN OLABILIR MI
3-GELISİMİ yAŞıTlarİNA GÖRE GERİ GELİYOR BANA
4-KİSTİK fIBROSISTEN ŞÜPHELENDİM HENÜZ TER TESTİ YAPTIRMADİM AİLE HEKİMİNE SORDUM O HASTALAR HASTANEDEN ÇIKMAZ GENELDE HASTANEYE YATIRIRLAR ÖYLE BIR DURUM OLMADIĞINI ZANNETTIĞİNİ SÖYLEDİ
5-HOCAM ZAMANA BİRAKALIM MI BEKLEYELİM Mİ NELER TAVSIYE EDERSINIZ
www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54924&KW=Sendrom&PN=4&title=tahliller

Düzenleyen yaksu - 24 Oca 2018 Saat 16:38
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2018 Saat 19:56
Acele etmeyin, zamanla hepsi olacak.
Bu yasta konusmasi sart degil...
Kistik fibrosis ile alakasi yok. Benim hicbir Kistik fibrosisli hastam, hastaneye yatmadi...Sadece;  Turk
doktorlara giden Kistik fibrosisli hastalar, hastanelerden cikamazlar. 
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2018 Saat 20:49
Teşekkür ederim hocam açıklamalariniz beni mutlu ediyor. İnşallah siz hakli çıkarsiniz kistik fibrosis şüphemi de size yazmistim ter testi yaptirin demiştiniz üst solunum hastaliği çok geçiriyor ve gelişim geriliği varsa test yaptirin demiştiniz 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.