Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil sinuclari
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil sinuclari

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil sinuclari
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2024 Saat 23:56
Hocam kizim 3.5yasinda 17kilo aralik ayi tahlillerine  gore e.m gecirdi. Antibiyotige beni ikna edemeyince 2 kan tahlilini istedi. Simdi ocak ayindada bogaz enfeksiyonu gecirdi grip belirtisi hic yoktu. Kultur uremedi. Tahlilsonucuna gore mono degerinin biri yinebiraz yuksek bu .hastalik 1 kez geciriliyor 1. Soru neden mono yuksek yine?? 
Abimize fpapa olabilecegi soylenmisti 9 ayda 8 kere bogaz enfeksiyonu gecirince ancak herhangi bir test yaptirmadim bununla ilgili kortizonda yaptirmadim atese dayanikli bir cocuktu. Ancak kizim 6kez havale (zarari yok okudum biliyorum)gecirdi abisi gibi her ay bogaz enfeksiyonu gecirmesinden korkuyorum. Dr kizinizdada fpapa olabilir decort igne yapip bakalim dedi. Musade etmedim. Temuz ayinda el ayak hastaligi , ekimde viral bogaz enfeksiyonu gecirdi.
2. Soru Kizim bir sonraki ay yine bogaz enfeksiyonu gecirecek olursa fpapa olabilir mi cok sikbogaz enfeksiyonu geciriyor. Tahliller icin ne soyleyebilirsiniz. 
3. Birde demir serum ne anlama geliyor dusuk olmasi. Feritin biliyorum onemli degil ama demiri biraz dusuk dedi. Hgb normal .
4.Menenjit mikrobu; ilk once bogaza yerlesir, atesli bogaz enfeksiyonu yapar.. Agizda pis bir koku ve dilde pas vardir. Tedavi edilmeyenlerde, kana gecer, SEPSIS denilen, agir hastalik tablosu olusur, buda tedavi edilmezse, kandan beyin zarlarina gecerek; Menenjit yapar..ve her memejitte strep a +  pozitif  cikacak diye birsey yoksa ve agizda pis koku dilde pas konusunda supheye dusuyorsak kan tahlili yaptirarak wbc gore karar vermek mi gerekir strep a testi yerine. 
5.menenjitte bogazda tonsilit olur mu? Minnettarim cevaplar icin tesekkurler simdiden.

Düzenleyen toprak1 - 15 Oca 2024 Saat 01:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2024 Saat 03:46
1 gun ara ile ne diye kan sayimi yapiliyor ki!!! 

1- LYM% yuksek olmasi zaten VIRAL hastalik oldugunu gosterir.
2- E.M. de yukselmis olan Monositlerin bir omurleri vardir! Omurlerini tamamlayana kadar yukseklik devam
 eder. 
3- Zaten kulturde de birsey urememis! 
Pfapa, Turk sarlatanlarin pek sevdikleri bir teshisdir! Sakin inanmayin. 
Bu konuyu senelerdir anlatiyorum, onlari okuyun. Oradaki 4 arazinda olmasi SARTTIR! 
Turk doktorlarina inanmayin, onar ust uste atesli hastalik geciren HEr hastaya Pfapa derler! 
4- Ates+Pas+Koku arazlarinda supheye duserseniz, WBC baktirin.
5- Atesli HER hastalikta kandaki; Ferritin ve Demir degerleri duser. Normaldir. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.