Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük
    Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 15:09
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 5 yaş 10 aylık, grip oldu çok öksürüyor sizin bal-limon cold mix tedavinizi uyguluyorum ama öksürük artınca sabahta öksürüp kusunca beyaz köpüklü olarak.Hemen dr.a gittim. Kan tahlili yaptı 
anormal görünen değerler WBC 14.3 (3,5-10)    MPV 6,3(7-11)  GRA 9,3 (1,2-8)  antibiyotik vermedi izotonik su verdi şırınganın iğnesini çıkar şırıngayı doldur burnun gerisine doğru bolca damlat dedi buraya kadar sizde öneriyorsunuz herşey normal ama benical ve asist verdi 3*1  çok öksürüğü var.Geçen senede hiç ilaç kullanmadığım halde bronşit ve bronşiolit olmuştu. Ne yapmalıyım? WBC 13.5 a kadar normal biraz yüksek dedi.Sizin değerlere göre üst sınıra dayanmış. Öksürüğüde çok ,korktum.ayrıca dişteki apse WBC yi yükseltirmi tedavi oluyor diş kökünde küçük bir apse var? ayrıca kulakta sıvı birikimi var burunu yıkarken dikkat etmem gereken bir konu varmı başı en arkaya eğip bolca mı damlatayım küçük bir şırıngayı doldur dedi çocuk dr. damla damla damlat dedi.birden sıkma dedi.

Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 19:29
1- WBC'si yasina uygun. " WBC 14.3 (3,5-10)" Eriskin degerleri yazilmis...Gerisi onemli degil..
2- SAKIN: Benical ve Asist'i kullanmayin, cocugu rezil edersiniz.
3- Zaten, oksuruk; Akcigerlere inmesini onluyor. Esas keserseniz akcigerlerine iner...
Artik TIP FAKULTELERINDE (hocasi olmadigindan) Fizyopatoloji dersleri okutulmadiginda, simdiki doktorlar; hasta niye oksurur, niye burnu akar, niye atesi cikar? bunlari hic bilmezler.
4- Bu; "Geçen senede hiç ilaç kullanmadığım halde bronşit ve bronşiolit olmuştu. " yorum yanls..
Bronsiolit; Gribin, goguse inmis seklidir.. Oksurugu keserseniz olusur. Birde; RSV enfeksiyonu, ne yaparsaniz yapin( o da virustur) goguse iner.
Bronsit; Astim gibidir, bu mevsimde, bu yasta oalacak is degil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.