|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lemonway ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kas 2015 Saat 15:49 |
Dr bey öncelikle teşekkür ediyorum. Sizi takip etmeye başladığım 6 aydan beri oğlum için ne kadar yanlış tedaviler uygulattığımızın farkına vardık.
Oğlum 3,5 yaşında 21 kg 111 cm. Kreşe başladığımız geçen sene çokça hastalanıp antibiyotik kullandık neyse ki sizinle tanıştık. Çokça geniz eti problemimiz oldu neyse ki vazgeçtik aldırmaktan. Geniz eti şişmesiyle uykuda horlama özellikle hastalık dönemlerinde nefes kesilmesi olsa da idare ediyoruz. 7 gün önce burun akıntısı ve öksürük ile 3 gün süren ateş oldu. Burun akıntısı kesildi yoğun öksürük kaldı, Bal limon, burun tıkanıklığı için serum fizyolojik devam. Dün ateş 39,8 e çıktı 3 saatte bir ateş düşürücü vererek anca kontrol edebiliyoruz. Burun akıntısı yok sadece öksürük devam ediyor. Sormak istediğim grip şeklinde başlayan hastalıklarda ateş böyle ikinci kez çıkma durumu olabilir mi ? İkinci kez nüks eden bu ateş neye işarettir. Bu ateşin sebebini aramaya gerek var mı ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118939 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Olabilir... Bilhassa suni olarak, ilaclarla atesi dusurdugunuzde, "Bagisiklik Sisteminizi" sasirtiyorsunuz, vucut, tehdit ortadan kalkti zannederek, bagisikligi calistirmiyor..
Ancak; bakteriel toksinler ve Viruslarin yaptigi hucre tahribati, ikincil uyarilar yapinca durumun farkina variyor ama, gec kalmis oluyor. Bu sebepten, benim hastalarim, cok kisa bir surede iyilesirken, devamli atesi dusurulenlerin basina her turlu fenalik geliyor. Zaten, isportadaki sarlatan doktorlarinda arayip, bulamadigi hastalar, bu tip hastalardir, Sahtekarligin 3 safhasi da uygulanir ve 1 koyundan 3 post cikarilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Kas 2015 Saat 18:09 |
|
![]() |
|
lemonway ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu tip doktorlardan çok çektiğimiz için kafamızı karıştırmasın diye gitmeyi düşünmüyoruz. Teşhis belli bronşiolit diyecek ve antibiyotik peditus öksürük şurubu vereceği kesin. Bizi bronşit tedavisine kadar götürecek. Astım ilaçlarıyla beraber bir kokteyl yapıp eve gönderecek.
Ancak belli bir noktadan sonra ateşi düşürmek durumunda kalıyorum ilaçlarla, 39,5 üstü çocuk baygın gibi oluyor, üşüme geliyor. Bu noktada ne yapabilirim ? Sizden okuduğum kadarı ile süreyi uzatıyoruz biliyorum, umarım enfeksiyonu ciddileştirmiyoruzdur. Bu noktada önerebileceğiniz, yapmamız gereken ekstra bir durum var mıdır ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118939 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dedigim gibi, cocuk cok hirpalaniyorsa, ates dusurucuyu kullanin..
Ates ve Tedavisi makalemi yazarlar bolumunden okudunuz degilmi??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Kas 2015 Saat 20:41 |
|
![]() |
|
Okudum hocam, yüksek ateşten korkmuyoruz, çok gerek olmadıkça ateş düşürücü kullanmıyoruz, sabrediyoruz, teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Hocam Ateşi atlattık sayenizde birşey kullanmadan 3 gün sürdü. Şimdi Genizde aşırı doluluk var. Genzini çekiyor büyük insanlar gibi. Gece aşırı öksürük oluyor uyutmuyor 4 gündür, bir keresinde öksürmekten gecenin bir vakti kustu. Limon bal, turp bal yapıyorum ama öksürüğe hiç etkisi olmuyor. Genzindeki doluluk ve sökemediğini tahmin ettiğim öksürük için perebron denemeli miyim ?
|
|
![]() |
|
Hocam özetle geniz akıntısına bağlı olduğunu düşündüğümüz, gece yattıktan sonra başlayan sabaha karşı daha da şiddetlenen, başladığında uyku uyutmayan kusturan öksürük için limon bal, serum fizyolojik haricinde kullanabileceğimiz bir enstruman var mıdır ? Perebron ordaki balgamı sökmesini sağlar mı ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Basucunu yukseltin.
2- Basucuna; 2 damla ColdMix damlatin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|