Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reflü diyorlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reflü diyorlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mervecelikkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervecelikkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reflü diyorlar
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 12:47
Hocam merhaba, bebegim 1 yasinda dogdugundan beri kusması yok ama surekli agzina midesi geliyor genzi tıkanık, emerken kucagimda yatmak istemiyor ve kesinlikle sirt ustu sallayamiyor yatiramiyorum. Siz bebeklerde reflü olmayacagini soyluyorsunuz doktorlarsa reflu diyor ama bir tedavide yok kac doktora goturdum sorun cozulmedi. Bebegimi her uykuda uyumamak icin direniyor en az 1 saat uyutmaya calisiyorum. Hocam bana yardim edin nesi var ve nasil duzelecek. Geceleri da uzun uyumuyor 2-3 saate kalkiyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 13:05
Eski cevapları okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervecelikkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2024 Saat 23:17
Okudum hocam ama benim bebegim kusmuyor bu durumda reflüsü var mi demeliyiz? Siz reflusu olan bebek kusmaz yazmissiniz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 10:25
Bebeklerde olan bu duruma; "Regürjitasyon" denir. 
Yatarken tam düz yatırmayın, başı yukarda olacak şekilde dike yakın yatırın ve gazını çıkarın.
Midenin "Kardia" denilen kapağı nadiren bu şekilde gevşek olabiliyor ve erişkinlerdeki " Reflü" olayından
 çok farklıdır. O yüzden de Reflü ilaçları iyi gelmezler.
Zamanla kendiliğinden düzelecek. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mervecelikkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2024 Saat 19:43
Peki hocam beslenmesinde kesmemiz gereken gıda var mı? Ve anne sutu aldigi icin benim yememem gereken seyler var mi? Ornekle bugun dogal antibiyotik diye yogurduna bir miktar sarimsak koydum bir kac gundur domates veriyorum surekli agzina geliyor bogulur gibi oluyor ve burnu tıkanıyor genzine kaciyor yedikleri.memeyi de sirt ustu yatip ememiyor yuz ustu emmeye calisiyor onu da beceremiyoruz. Dogru duzgun beslenmiyor moralim bozuk canımı cok sıkıyorum. Uykuları deseniz surekli bölük börçük baska onerebilecegini tavsiyeler var mi duzelmesi icin 😔

Düzenleyen Mervecelikkk - 20 Haz 2024 Saat 19:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2024 Saat 21:11
Nasıl anlatsam ki!! Yemeklerle bir alakası YOK!
Midenin üst kapağı arızalı! Bilhassa yemeklerden sonra pozisyonuna dikkat edin, Tam "yatay" şekilde
 yatırmayın.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.