|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haz 2016 Saat 21:50 |
Merhaba doktor bey
Bu sabah 6 yaşındaki oğlumu boynundan arı soktu. Birkaç dakika sonra yutkunamıyorum demeye başladı ve biz hemen acile götürdük. Doktor boyun ve baştan arı sokmaları tehlikeli dedi ve içinde alerji ilacı olan serum verildi. Serumdan sonra oğlumun yutkunamama problemi düzeldi. Daha sonra eski maillere baktım amonyak sürün demişsiniz fakat zaten şu anda üzerinden epey geçti. Merak ettiğim oğlumun boğazının içten şişmesi ve yutkunma probleminin olması boyundan soktuğu için normal mi yani her boyundan arı sokmasında böyle mi olur. Bir de oğlum biraz halsiz ve terliyor. Bu da arı sokmasının etkisi olabilir mi? Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arinin soktugu yerde, odem olusur. Boyun gibi yumusak dokularda, bu sislik etrafa yayilarak, nefes ve/veya yemek borularina tazyik yapabilir. Her ari sokusta, rekasiyon, bir evvelkinden daha fazla olabilir. Evde, amonyak yoksa, idrar surun, ayni seklide etki eder. Tabii, bu saatten sonra size bir faydasi yok.
|
|
![]() |
|
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Cevabınız için çok teşekkürler...
Doktor bey boyun yumuşak doku olduğu için nefes borusuna tazyik yapabilir demişsiniz. Yani bir daha arı sokması olması durumunda baş ve boyun dışında bir yerden sokma olursa nefes borusu şişmeyebilir de şişebilir de demek oluyor bu. Bir de bir sonraki sefer reaksiyon daha çok olur demişsiniz. Benim çok aklıma takıldı sormak istedim. Çocuk okulla birlikte sık sık geziye gidiyor. Yazın daha çok gidecek. Bizim birşey yaptırmamıza gerek var mı . Arı alerjisi var mı anlamak için. Çünkü bu ilk olayda yutkunmamasının sebebi boyundan sokması mı alerjisi mi tam anlaşılamıyor bu durumda. Çok endişelendim. Alerji testi yaptıralım mı. Veya her geziye gitmelerinde yanına amonyak mı koymalıyım bilemedim. İlginiz için teşekkürler... Düzenleyen özge deniz - 06 Haz 2016 Saat 08:15 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Ari nereyi sokarsa, o bolgeyi sisirir. 2- Ari allerjisi diye bir sey yok..Bu reaksiyon; Anaflaksik reaksiyondur.. Allerjiden farklidir. 3- Boyle bir Test YOK!!! 4- Kac kere yazacagim!!! Amonyak yoksa, idrar kullanin...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|