Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Orta kulak iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Orta kulak iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nalanalan2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Orta kulak iltihabı
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2019 Saat 22:01
Kadir bey merhaba. Sayenizde kızımın ilk kreş yılını sadece 1 kez antibiyotik kullanarak geçirdik. Çok teşekkür ederim
Kızım 4 yaş 4 aylık. 20 kilo. 1,5 aydır ara ara balgamlı öksürüğü oluyor. Kendiliğinden kesiliyor bir şey yapmıyorum. Geçen Cumartesi gecesi birden ateşlendi ve kulağım ağrıyor diye ağlayarak uyandı. Hemen İlliadin damla başladım. İbufen şurup verdim. Kulağına sıcak havlu koydum geceyi öyle atlattık. Sabahında iki kulağında da kir gibi akıntı olmuştu.
Tatile gideceğimiz için doktora götürdüm. Agumentin verdi. Bactrim yazdırtamadık.
Tatile geldik ateş düşmüştü. Ama havuz deniz uykusuzluk çok yoruldu. Çarşamba gecesi tekrar ateşlendi. Uyku hali sayıklama oldu. Kusma bulantı yoktu. Güneş çarpması endişesiyle tekrar doktora gittik.
Doktor orta kulak iltihabı dedi.
Zimaks-deloday-sekrol-bricanyl-novalgin şurup verdi.
O öksürük neden olmuş bu iltihaba dedi.
Klor alerjisi olur havuza az girsin dedi
Kadir hocam bactrim yazdırmıyoruz valla isteyince daha beter yazmak istemiyorlar. Agumentin işe yaramaz diyorsunuz zimaks olur mu.
Bactrimin muadilleri yok mu. Hani belki denk gelir yazarlar. Yazdıysanız ben gözden kaçırdım sanırım
Kulak zarı delinmiş olabilir mi. Siz su kaçmasın diyordunuz havuzda çok su kaçtı ne yapmalıyız.
Öksürük için bir şey yapmalı mıyız
Daha öncede yazmıştım benim kızım ateşlendiğinde hep 40 derece oluyor. Ve sizden öğrendiğimiz gibi ateşi düşürmüyoruz.
Ama tatil yerinde sıcak çarpması mı viral mi kulak mı ayırt edemedik.
Vaktinizi aldım çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2019 Saat 09:45
Bir doktor nasıl bu kadar AHMAK olabilir??
1- Öksürük iltihaba sebep olmaz..  Bu kadar cehalet, ancak Türkiye'de Tıp tahsili ile mümkündür!!
Öksürüğü de, iltihaba da; mikroplar sebep olurlar.
2- Bactrim'i kasten yazmazlar, zira "immunomodulatör" ilaç olduğunu ve doğruden etki etmese bile,
bağışıklığı uyardığı içic çabuk iyileşeceğini biliyorlar.. Onun yerine, kasten Aug.. veriyor ki, devaml
hasta olsun.. Bactrm veremiyorsaniz, hiçbir şey vermeyin.
3- Kulak ağrısı olmadan bir; "Orta Kulak İltihabı" olmaz.. Resmen k.ç.ndan uydurmuş..
4- Klor allerjisi diye bir şey yoktur.. Klorun ETKİSİ vardır. O da herkesde olmaz.
5- Güneş çarpmasının özel bir tedavisi yoktur. Gölgelik, serin bir yerde istirahat ettirirsiniz, düzelir.
Güneş çarpması o anda reaksiyon verir.. Öyle, AKŞAMINA ateşlenme olmaz.
Sizi iyi makaraya sarmışlar.. Hadi hayırlısı..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.