Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - merak ettiklerim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummerak ettiklerim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1808
Mesajın Direkt Linki Konu: merak ettiklerim
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2007 Saat 10:46
  Tekrar merhabalar Benal Hanım. Bir önceki soruma verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.  Birkaç sorum daha olacak. Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
 3.5 aylık olan oğlum özellikle uykuya dalacağı sıralarda kafasını  hızlı bir şekilde bir sağa bir sola sallıyor. Aşırı hızlı ve seri yapıyor bunu. Ben zararlı olduğunu duyduğum için sallayarak uyutmayı tercih etmedim ama buna nasıl engel olabilirim. Zararlı olur mu? Bir de kollarını battaniyesinin altına koyuyorum üşümesin diye bundan rahatsız olabilir mi yoksa farklı bir sebebi var mıdır? (Bazı hastalıklarda aşırı kafa hareketlerinin belirti olarak geçtiğini okumuştum!!!)
 Ayrıca benim yediğim besinlerle bebeğin pişik olması alakalımıdır. Portakal suyu gibi içecekler pişiğe neden olur mu? Annenin aldığı vitaminin bebeğe olumlu olumsuz etkisi var mıdır? Vitamini önerir misiniz?
 Biraz uzun oldu ama sizin cevaplarınız herkes gibi benide oldukça aydınlatıyor. Kolay gelsin. Hoşçakalın.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2007 Saat 19:03
Merhaba...
1. Bebeğinizin baş hareketlerine engel olamazsınız. Uyku toplamak için kendisi keşfetmiş. Etrafında başını çarparak kendisine zarar verecek bir şeyler olmamasına dikkat edin.
2. Battaniyesini altında kolları hareket edebiliyorsa sorun yok. Ama kundak gibi bir şekilde sokuyorsa buna bile itiraz ediyor olabilir baş sallayarak? Bilemiyorum detayları tabiii...
3.Sizin aldığınz vitaminler bebeğe zararlı değildir. Emziren annelerin demir ve vitamin almalarını destekliyoruz. Hem kendileri hem de sütleri için yararlıdır.
4.Pişik ile sizin yedikleriniz arasında birebir  ilişki yok. Ama çok özel durumda dolaylı olarak neden olabilir. Çok sık görmeyiz. Portakal suyu içmeniz bebekte pişik yapmaz.
Sevgiler...
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1808
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2007 Saat 19:13
  Ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim Benal Hanım.
 Kundak şeklinde sıkıca değil de üşümesin diye hafifçe kapatıyorum, herhalde buna bile tahammül edemiyor. Başka bir hastalık belirtisi olmasın da kollarını açıkta bırakırız sorun değil. 
  Eminim ki çok yoğunsunuzdur bu arada da bizleri aydınlatıyorsunuz, tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.