Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine krup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine krup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Konu: Yine krup
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 21:12
Merhaba doktor bey,

Bundan 2 hafta önce 2.5 yaşındaki kızıma ilk defa krup teşhisi kondu. Odasına soğuk hava nemlendiricisi koyup, burnuna NaCl 0.9% inhalasyon uyguladım, 2 günde bir şeyi kalmadı.
Ama şimdi yine aynı şeyler başladı. Cuma günü soğuk algınlığı gibiydi ctesi ve dün gece çok şiddetli öksürük krizleri ve ses kısıklığı bu tabloya eklendi. Yine aynı uygulamayı yapıyorum soğuk hava nemlendiricisi ve inhalasyon ama sesi hala kısık öksürük de yattığında oluyor. Merak ettiğim konu bu hastalık hep bu şekilde her soğuk algınlığı sonrası tekrarlayacak mı? Başka bir tedaviye ihtiyacımız var mı? Bir yerde eksik bir şey miyapıyorum? Sizin bu hastalığa 3 gece hastalığı dediğinizi okumuştum, ama neden nüksediyor sık sık? 

Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 22:03
    " hep bu şekilde her soğuk algınlığı sonrası tekrarlayacak mı? "
Mekanizma bu sekilde degil... Krup (veya Akut Larenjit) etkeni;farkli bir virus.SOGUK ALMAKLA, USUTMEKLE BIR ALAKASI YOK... Ses tellerini tutuyor ve ses tellerinde odem olusmasi yuzunden, havanin gectigi aralik daraliyor ve kendine ozel o ses cikiyor.. Decort (yarim ampul) i.m. yapilmasi ile bu odem cozuluyor, cocuk rahatliyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eki 2013 Saat 01:00
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2013 Saat 22:30
Ben yurtdışındatım burada decort iğne yapın deyip hemen yaptırtamıyorm. Doktorların bana verdiği ilaç yok sadece soğuk hava öneriyorlar bir de şiddetlemirse diye inhalasyona karıştırmam için berodual verdiler ama hiç kullanmadım. Acaba decort iğneye alternatif olabilir mi bu ilaç onu kullanayım mı? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119736
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 01:01
Ugrasmayin, Soguk hava ile idare edin. ZATEN SIKINTILI DEVRE; 3 GECEDEN FAZLA OLMAZ.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.