|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 890 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Nis 2014 Saat 18:49 |
Merhabalar hocam.teyzemin hesabından yazıyorum.çok önemli bir sorunum var.7senedir Sedef hastasıyım. Şuam 18 yaşındayım.ilk tedavi olarak hastanede cildiye polikliniğine gittim.ilaç olarak losyon verdi.düzenli kullandım ama ilaç bitince Sedef tekrarladı.başka doktorlara da gittim onlar da aynı tedaviyi uyguladılar ama fayda etmedi. Bir kaç yıl tedavi uygulamadım.geçen sene yine doktora gittim ve Sedef hastası olduğumu o zaman öğrendim.herhangi bir tedavi uygulamadı.benim alanıma girmiyor dedi.geçen yaz da izmirde bir derneğe gittim.sedef ve vitiligo hastalarına tedavi uyguluyorlardı.bana özel kremler,haplar,sabunlar ve şampuan verdiler ayrıca diyet listesi de verdiler.bu tedaviyi de uyguladım fakat işe yaramadı ve çok pahalı oldukları için de devam edemedim.şuan saç derimde ,kulak arkası ve kulak içinde ve genital bölgemde fazla olmak üzere az az dirseklerimde,yüzümde ve bacaklarımda var.gün geçtikçe de çoğalıyor.ne yapacağımı bilmiyorum artık.bana bu hastalık konusunda yardım edebilirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkür ederim.
Düzenleyen kıvanç - 27 Nis 2014 Saat 19:03 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120816 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 seneden beri Sedef hastasisiniz ve gecen sene ancak teshis konabildi ha!!! 6 seneden beri goren doktorlar, bir Sedef hastaligini bile teshis etmekten acizler oylemi... Niye hayret ediyorsam!!, Daha bir "Uyuz'u dahi teshis etmekten aciz doktorlarin oldugu bir memlekette, Sedef teshis edememisler, normal sayilmalidir..
Eski maillerde, OHT ve MTX tedavileri ile ilgili epey konustuk, o yazilari okuyun. Oradaki hasta, bu tedavilerden baya memnundu.. OHT: Kendi kaninizi size enjekte ediyorlar. MTX: Methotrexate ilaci ile bagisikligi baskiliyorlar. |
|
![]() |
|
tevhide_ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nis 2014 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bugün size teyzemin hesabından yazmıştım.Hatırlarsanız şu 6 yıl sonra sedef olduğunu öğrenen kişiyim.Cevabınız için teşekkür ederim.
MTX için daha olumlu yorumlar gördüm bu forumda.İnternette de biraz araştırdım ve karaciğeri kötü etkilediğini okudum. Kime neye inanacağım kafam karıştı açıkçası.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120816 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merak etmeyin, "kontrollu" bir sekilde verilen tedavi, cok olumludur.Tabiiki, oyle: "Saldim cayira, Mevlam koruya" hesabi tedaviler zararli olur.
|
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1750 |
hocam arkadaşa geçmiş olsun allah şifa versin acaba sedef hastalığının sebebini sizden öğrenebilirmiyiz nette bir dünya bilgi var ama sizinkisi gibi tecrübe ve bilgi süzgecinden geçirilmiş bilgi kadar kıymetlisi olamaz
çok teşekkürler emeğinize sağlık
sağlıkla kalın
|
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 360 |
Merhaba arkadaşlar..kadir hocamin bahsettiği sedef hastasi benim.su anda hic bir şeyim kalmadi çok şükür.oht ve mtx tedavisi görüyorum daha ilk hafta düzelme oldu.
|
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 360 |
Ayni zamanda düzenli karaciğer fonksiyon testleri yapiliyor hep normal cikti su ana dek.en son bugün yapildi çok şükür çok iyi sonuclarim.
|
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1750 |
çok geçmiş olsun allah daha iyi etsin 7 sene çektikleriniz ülkemizde yanınıza kar kaldı
![]() kadir hocamızdan allah razı olsun bizim için tarifi olmayan bir iyilik
sağolsun
hocam sizi seviyoruz
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|