Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çölyak-boy
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçölyak-boy

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Konu: çölyak-boy
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 23:17

Merhabalar kadir bey;

Benim ablamda (35 yaşında) çölyak hastalığı çıktı. Yaklaşık 1,5 senedir sürekli doktor kontrolünde perhiz yapıyor. Genetik olduğunu söylemiş doktoru. Bizim aile bireyleri olarak ve özellikle de kızım ne kadar risk taşıyor olabilir? Benim kızım için yaptırmam gereken test nedir? Test ile anlaşılabilir mi?

Doktor bey kızım 21 mayıs 2008 doğumlu.  Doğduğundan beri boyu hep sınırda gidiyor. Kilo da çok iyiydi hep bu zamana kadar. Hala anne sütü alıyor. Ama artık ek gıdalar ağırlıkta. Süte de tavsiyelerinizle yavaş yavaş alıştırdım. Henüz 500 cc olmasa da 300 cc içirebiliyorum. Gündüz iki öğünde anne sütü. Doğum boyu 47cm. .Benim ailem anne ve baba tarafım hepimiz uzun boyluyuz. Ama maalesef eşimin ailesi çok kısa. Ben 176, eşim 168. Maalesef kızım da o tarafa çekecek galiba. Üzülüyorum;  kemik suyuna çorba dediler boy için, benim sizden öğrendiğim kemik suyunun sadece tat lezzet vermesi. Boy için başka yapmam gereken neler var? En son ölçümler 20.08.09- boy 76cm.-kilo 9900gr.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 09:48
Sütlü gıda toplamı 600ml. dediğimizde, yoğut, muhallebi, dondurma vs. dahil... Çölyak, unlu gıda yediğinde bir problem olursa araştırılır... 35 yaşında  Çöliak, enteresan... Hiçmi doktora gitmemiş...
Yukarı Dön
zeynepx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 00:14

Merhabalar doktor bey

Pazartesi günü kızıma fark etmeden tarihi geçmiş yoğurt yedirmişim. Kızım yarım saat sonra baygınlık geçirdi. Hemen yakınımızdaki çocuk hastanesine koştuk. Kızım arabada da kendinde değildi. Sarstım seslendim gözünü açar gibi oldu fakat yine gitti. Hastaneye gittiğimizde çocuğum yarı baygındı. Hemen muayene ettiler  akciğer filmi kan testi aldılar. Ben yoğurdu söyledim. Yoğurttan kaynaklanmayacağını söylediler. Eski yoğurt ekşi yoğurttur dediler. Fakat kızım pazartesiden beri acaip huzursuz. Geceleri uyumuyor, 1-1,5 saat uyuyorsa uyanıyor uyku sersemi ağlıyor yanında bizi istiyor, yanına yatıyoruz uyur gibi oluyor biraz geçiyor tekrar mızıklıyor. Son 3 gecedir bizi uyutmuyor. İdrar tahlili veremedik. Yarın yaptıracağız. Bayılma nöbetinden ve hastaneden sonra sizinde önerdiğiniz Halil Bey e götürdük. O da yoğurttan kaynaklanmayacağını başka bişey olabileceğini, ilk defa da olduğu ve kızımın durumunu çok iyi gördüğü için şimdilik başka test tetkike gerek olmadığını fakat iyi gözlemlemem gerektiğini söyledi. Size yazmadan 5 dk öncede kızım yine çok ağlayarak uyandı bu sefer büyük bir gaz çıkarıp yattı. Sizce çocuğuma ne olmuş olabilir?

Ablam da son 1 yılını ishal halsizlikle geçirdi. Acile kaldırdığımızda reflor verip gönderdiler ya da serum takıp gönderdiler. Son bir doktor uyanık çıkıp uyarmıştı.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2009 Saat 11:23
Çöliak hastaları yoğurt yiyebilir. Tabii bu yoğurt saf yoğurt olmalı, bazı sahtekarların yaptığı gibi, koyu olması için "nişasta" karıştırılmış olmamalı. Kızınızdaki hadise, bana kalırsa, yoğuttandı. Eğer başka bir mikrobik hadise olsa idi, yüksek ateş olurdu ve bu kadar kısa sürede toparlanamazdı. İdrar tahlilinden bir şey çıkmayacak, tahlili banada yazın...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.