Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş sonrası öksürük ve burun akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş sonrası öksürük ve burun akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
olguns Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı olguns Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş sonrası öksürük ve burun akıntısı
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2019 Saat 19:53
Hocam merhaba. Oğlum 10 buçuk aylık. 9100 gr. 10 gün önce ateş ve halsizlik sebebiyle doktora götürdük boğazda hafif kızarıklık var soğuk algınlığı başlangıç aşamasında dedi. Aferin ve calpol verdi. Ateş düşmezse dolvenle devam et. Düöerse calpol kullanma 5 gün aferi ve otrivine sprey verdi. İlaçları bıraktıktan sonra balgamlı öksürük ve burun akıntısı başladı. Kontrolde doktor normal vücut atacak onları dedi. Beş gündür ilaç kullanmıyoruz ama oğlum huzursuz ve iştahsız sadeve anne sütü alıyor. Balgamı çıkaramıyor öksürdükçe ağlıyor burun akıntıso su gibi. Üstüne diş çıkarıyor sürekli kulaklarını tutuyor. 
Ballı limon kullanabilir miyiz. 1 yaşından önce bal yasak deniyor. Burnunu serum fizyolojikle açıyorum yeterli mi. 
Öksürük için ne yapalım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2019 Saat 01:29
O SALAK doktora soyleyin, once verdigi ilaclarin  icerigini bir ogrensin!!
Gecen senelerde bunun gibi salaklar yuzunden, kac cocuk; Parasetamol zehirlenmesi yuzunden,  Karaciger 
yetmezliginden oldu ..
9,1 kg cocuk, gunde  en fazla; 360-540mg arasi Parasetamol alir.. 
Aferin: 160mg.
Calpol; 120mg   Parasetamol ihtiva ederler.. Toplam: 280mg eder.. 
Gunde:3x1 her ikisinden verdiginizde: 280x3= 840mg  eder. 
Verilen doz : 840mg - alabilecegi doz 540 = fazla doz: 300mg.  
Bu sekilde 3 gun verdinizmi, cocugun karacigeri ayvayi yer..

O okuz'e bir zahmet soyleyin, Aferin, 160mg Calpol(Parasetamol) ihtiva eder.. Kitap okuma adetleri yoktur,
 Hic olmazsa, ilacin USTUNU OKUSUN.. 

Bal yasak filan degil, cok anlattim, bal ile ilgili yazilari okuyun.. 
Turkiye'nin pust doktorlari, oksuruk surubu yerine, "Limonlu bal" verdiginizde, avanta alamadiklari icin,
 bal aleyhinde konusurlar. 
Once; kullandiklari ilaclarin terkiplerini ogrensinler!! Ondan sonra bal'a laf etsinler.. 
Bal'dan Simdiye kadar kimse olmedi ama  bir suru cocuk bu OKUZLERIN  ayni receteye yazdiklari, Aferin,
 Peditus ve Calpol'den olduler.. Bu 3 ilac da, Parasetamol ihtiva eder. 

Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2019 Saat 01:35
Yukarı Dön
olguns Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı olguns Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 01:54
Yazılarınızı okuyorum yeni üye oldum. Hastalıklarda limonlu bal serum fizyolojik önerdiğinizi okumuştum ama bal 1 yaşından önce yasak denilince hep tereddüt etmiştim. Calpol ateşlenirse ver demişti ama gerek de kalmadı. Ateşten korkuyoruz nedense. Yazılarınızda okumuştum keyfi yerindeyse ateşli durumlarda sıkıntı yok diye. Peki Ateşe hiçbir durumda dilde renk değişikliği huzursuzluk vs ilaçla müdahale etmemek mi gerekir.
Yukarı Dön
olguns Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı olguns Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 01:57
Cevabınız bilgilendirmeleriniz  için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 07:49
Ates+koku+Pas yoksa; Grip demektir... Her ucu de varsa; antibiyotik gerekebilir. 
Cocuk rahatsizlik hissetmedigi surece, ASLA atese mudahale etmeyin.. 
SAKIN; cocuk doktorlarinin yalanlarina kanmayin.. Onlarin tek gayesi; sizi ates ve havale ile korkutup,
doktorlara kosusturmaniz icindir. 
Gunumuzde; yapilan ASILAR sayesinde, tehlikeli olabilecek, bir hastalik kalmamistir. 
Atesli hastaliklar tablosunu inceleyin. 
Yukarı Dön
Yeşim Köse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeşim Köse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 08:08
Hocam oğlum 24 aylık sinüzit oluyor sürekli. Antibiyotik kullanmak istemiyorum zaten sezaryenle doğdu bağırsakları ancak düzene giriyor. Gece bir kere uyanıp 2-3 dk öksürüyor. Gündüz ara ara öksürüyor yeşil sümük var. Serum fizyoloji damlatıyorum sabah akşam. Antibiyotik kullanmalı mıyız? Kullanmazsak sonucu daha ağır olur mu? Alerji profesorü en az 15 günlük antibiyotik diyor yoksa astım olur diyor. Bir de bu sinüzite reflü mü sebep oluyor? Çocuk alerjik bir çocuk çıkmıyor testlerde ama kışları hep sinüzit :(
Ykose
Yukarı Dön
Yeşim Köse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeşim Köse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 08:11
Bu arada ateş yok bütün gün koşup oynuyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2019 Saat 19:31
Cok safsiniz!!!
Cocuk bunca seneden beri devamli "sinuzit" oluyor, ama NE HIKMETSE, hic Grip olmuyor!! Akliniz aliyormu??
Sahtekarlarin ellerine dusmussunuz, sizi oynatip duruyorlar..
1- Sinusler, her Grip'de tutulurlar, ifrazat cikarirlar.. Grip gecince de duzelirler. Akinti olmasina "Sinuzit"
 denmez..Sinus agizlarinin kapanip, AKINTI OLMAMASINA Sinuzit denir.. Sizi iyi isletmisler..
2- Grip gectikten sonra, Sinus agizlari kapali kalmaya devam ederse, o zaman bir; "sinuzit'ten" soz
 edilebilir.  Bu durumda da, SADECE; Iliadin burun damlasi ile sinus agizlarinin acilmasi yeterlidir. ASLA
 Antibiyotik gerekmez. 
3- Sumugun, "yesil" veya "Bally kivaminda" olmasi, Grib'in sonuna geldiginizi ve iyilesme olacagini gosterir..
Bu durum onlarin isine gelmediginden, bu duruma: Antibiyotikler, soguk alginligi ilaclari ve Astim ilaclari 
vererek, hemen durumu kroniklestirirler ki, hicbir zaman iyilesme olmasin.. Bu sayede, her 10-15 gunde
 bir doktorlara tasinirsiniz. 
4- Zaten o "SAHTEKAR" Allerji Prof'un, "-en az 15 gun antibiyotik."  demesi de sirf bu yuzdendir. 
5- Sinuzitler ile Reflu'nun bir baglantisi yoktur.. Mide ifrazati, Sinuslerin icine nasil girsin!! 
Cocuk doktorlari; Allerji, Astim ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler. 
Yeni yeni: Her hastaya,  "Zaturre baslangici" veya; "Sinuzit" demesini ogrendiler. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Şub 2019 Saat 19:34
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.