Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1aylık öksürük ve balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1aylık öksürük ve balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyhan41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyhan41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1aylık öksürük ve balgam
    Gönderim Zamanı: 22 Kas 2017 Saat 03:00
Hocam merhaba,
Oğlumuz 18 ayını doldurdu yaklaşık 13 kilo ve 88 cm boyunda.
1 aydır sürekli öksürük durumu var. Balgam çıkarmaya çalışıyor çoğu zaman çıkaramıyor ve midesi bulanıyor kusarsa rahatlıyor ve uyuyor; aksi taktirde uyku hepimize haram.
Eski yazılarınızı okuduk serum fizyolojik ve coldmix le rahatlatmaya çalışıyoruz fakat balgamı iyice arttı. Serçe parmağımı ağzına sokarak balgam söktürüyorum hafif sarımtırak sümüksü akıntı çıkıyor ama hırıltı devamlı var. İlladin kullansak mı balgamı incelttiği için? Gündüzleri boğazını rahatlatmak için bal ve limon suyunu seyreltip veriyoruz.
Bir de dişleri çıkmaya başladığından beri sürekli tükürük akıtıyor, hiç durmayan tükürük üst ön dişleriyle üst dudağını bağlayan et parçasının büyük olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? (Halasında bu et operasyonla küçültüldü ve tükürük fazlasından kurtulmuştu)Durmayan tükürükle balgamın ilişkisi olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120944
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2017 Saat 05:33
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin, yeterli olmazsa, bunlara ilaveten sicak su buhari tatbik edin. 
Tukrugun bir zarari yok, bilakis mikrop oldurucu etkisi vardir. 

O "et parcasinin" bir resmini gonderin. 
Yukarı Dön
seyhan41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyhan41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2017 Saat 10:16
Hocam sıcak buhar makinesiyle mi yoksa leğene su koyarak mı yapalım(yanmasından korkuyoruz)..Suyun içine birşey damlatalım mı?
İstediğniz fotoğraf:

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2017 Saat 04:54
1- Ameliyat gerekebilir (ilerde)
2- Yatginin kenarina bir tabure koyun ve sicak su kabi elinin uzasamiyacagi bir mesafede olsun. 
Duz buhar yeterlidir. 
Yukarı Dön
seyhan41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyhan41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2017 Saat 07:33
Hocam dün ilk defa bir doktora götürdük...kontrollerini yaptı kan testi yaptırırsa kesin mikrop çıkacak dedi yaptırmadı ve bunları yazdı:

2.sini hemen hastanede balgamı sökülsün diye buhar makinesiyle uygulattırın dedi..Ben hiçbir şey almadan ve yaptırmadan kendim lab.a indim ve kan testi yaptırdım;sonuç,

Takdiri size bırakıyorum.Teşekkürler

Düzenleyen seyhan41 - 24 Kas 2017 Saat 07:45
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2017 Saat 23:04
Kesinlikle; antibiyotik gerekmiyor... 
SAKIN:Asist surubu kullanmayin.. Buhar olarak belki etki eder...Esas kullanim sekli ozel seklinin
puskurtulerek akcigerlere verilmesi seklindedir. 
Bosuna ugrasiyorsunuz. 

Yukarı Dön
seyhan41 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyhan41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2017 Saat 02:02
Hocam assisti zaten ampul seklinde olanini hastanede solunum makinesiyle direk cigerleri rahatlatsin balgam sokmesi rahat olur diye vermisti doktor ama yaptirmadan ciktim hastaneden

Düzenleyen seyhan41 - 25 Kas 2017 Saat 02:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.