Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
emre
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4001
|
Konu: denize somak ne kadar sakıncalı... Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 11:03 |
5.5 aylık oldu oğlum bu hafta snu denize gitmek istiyoruz. ilk olacak çok heyecan verici herşey tam takır hazır botu simidi vss... ama doktorumuz bu sene denize girmeyin dedi. deli oldum nasıl, geçen sene daha 1 aylık bebeği denize sokanları görmüştük. anlam veremiyorum doğrusu... aranızda bu durumları yaşayan vardır mutlaka, siz neler yaptınız. kendinizi mi, yoksa doktorunumuz mu dinlediniz...?
|
 |
irme
Elmas Üye
En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!
Puanlar: 8271
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 11:27 |
Wallaha arkadaşım bencede henüz erken ama şöyle deniz çok faydalı olsada girerken biz bile bu sıcak havalara rağmen titriyoruz,heleki çocuklarımız...Bana sorarsan zaten denizle ilgili tüm alışverişini yapmışsınız,havuzda aldıysan gölge bir yerde doldur havuzuna deniz suyu,biraz o soğukluğu gidip ılınınca oturt bebeğini içine,gene tuzlu suyun faydasını ve eğlencesini alır o...Geçen sene benim kızım 9 aylıkken gittik bizde denize,ben sokmayı düşünmüyordum ama annemler aaaa bişey olmaz biz sizi 1-2 aylıktınız soktuk diyince,soktum bende denize,gel görki 1 gün sonra o saate kadar hiç ateşlenmemiş kızım,39 derece ateşle tanıştı  Dr.gittik orta kulak iltihabı olmuş..ya denk geldi oldu yada denize girdiye yordum tabii ben...hem suçluluk duygusu,hem hastalıktı derken tatilde burnumuzdan geldi....
|
Pamuk Prensesin Annesi...
|
 |
Gamze
Kıdemli Moderatör
Dora'nın annesi
Puanlar: 8912
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 12:15 |
biz oğlumuzu 5,5 aylıkken denize soktuk allaha şükür birşey olmadı. Doktorumuz söylemişti zaten denize götürün diye. Tuzlu su iyi de geldi isilikleri iyileşmişti. Şu anda 16 aylık geçenlerde yine denize gittik bizden önce atladı suya  özlemiş bebeğim...Sizin doktorunuz niye öyle bir şey dedi sorman lazım nedenlerini. Bana göre denizden zarar gelmez Dora'yı temiz bildiğimiz yerde sokuyoruz bir de 11:00-16:00 saatlerine dikkat ediyoruz o kadar...
|
 <a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
 |
rüyabebek
Kıdemli Üye
Puanlar: 1033
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 12:40 |
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 12:46 |
4. aydan sonra denize girebilir bebekler diye biliyorum ben canım ama çok korumalı olmalı tabi ki.
|
 |
rüyabebek
Kıdemli Üye
Puanlar: 1033
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 12:51 |
|
 |
haticeirmak
Katılımcı Üye
Puanlar: 506
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 12:51 |
canım geçen yıl da arda 3-4 aylıktı gitmeye niyetlendiğimizde , doktorumuz durun hele çock çok küçük gele bi kendini toplasın demişti, arda yaşıtlarına göre biraz kilosu az ve minyon yapılı bi bebek..sarsılacağını düşünmüştü sanıyorum doktoru.
gelecek ay tatile gittiğimizde ben de artık girdiricem denize inşallah, 1 yaşında artık daha rahat olur ama güneş ve rüzgardan korumak lazım , bir de irme nin dediği gibi belki burun kulak vs gibi yerlere su kaçırmamaya da özen gösterilebilir.
|
|
 |
gülşen
Katılımcı Üye
Puanlar: 145
|
Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 12:52 |
Canım bende büyük kızımı çok erken sokmuştum. Hatat orada kırkı yeni çıkmış bir bebekde vardı. onu sokmuşlardı. hiçbir sorun yaşamadık. Sen tedbirini al gerisi Allah a kalmış.
|
|
 |