| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
DEFNEIRMAK
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 146
|
Konu: kusma ve ishal Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 18:06 |
|
hocam geçen haftadan beri burun akıntsı ve öksürük vardı ateşiz hala biraz devam ediyor dün gece bunlara önce iki kez kusma bugünde 3 kez ishal ve 1 kezde kusma eklendi ateş yok. kızım 8.5 aylık emziriyorum suda veriyorum ancak içim rahat deil. herkes serum taktırmamı söylüyor ben size sormaddan dktara götürmeyim dedim ..rota virüs aşısıda yapılmıştı.. neyapmalıyım hocam evde atlatabilirmiyiz .. emadur fitili bu aydaki bebeğede verebilirmiyim kusması devam ederse teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119549
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 19:12 |
|
Rotavirus dahil, hicbir virutik ishale benzemiyor. Daha ziyade, "Domuz Gribi" gibi. Bununda bir tedavisi yok, bu sekilde 10 gun (toplam) surer. Goruyorsunuz degilmi, uckagitci doktorlar nasil milleti sartlandirmislar, en ufak bir ishal ve kusmada hemen "serum takilacagini" saniyorlar. 8.5 aylikta; Emedur, 2x1/2 verilebilir. Tabii, oyle gunde 1-2 kusmaya vermiyoruz, bogazindan "su bile" gecmeyenlerde, Serumdan kacinabilmek icin veriyoruz. Tabii, simdilerde :serum takmanin "performans degeri" baya yuksek oldugundan, her onune gelene serum takiyorlar. Nasil olsa para devletin cebinden cikiyorya, takan memnun, taktiran memnun (sadece cocuk memnun degil, onu da takan yok).
|
 |
DEFNEIRMAK
Üye
Puanlar: 146
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 19:26 |
|
hocam ateşsizde domuz gribi olurmu bide dün gezmede ne varsa millet ağzına sokmuş bende gıda zehirlenmesinen korktum .. çok teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2012 Saat 20:00 |
|
Ayni kapiya cikar, vucut; alinan mikroplari bu sekilde; kusma ve ishal yolu ile atacak. Sakin ilac vermeyin. Sadece su teklif edin, isterse, ihtiyaci varsa icer.
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 00:14 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Rotavirus dahil, hicbir virutik ishale benzemiyor. Daha ziyade, "Domuz Gribi" gibi. Bununda bir tedavisi yok, bu sekilde 10 gun (toplam) surer. Goruyorsunuz degilmi, uckagitci doktorlar nasil milleti sartlandirmislar, en ufak bir ishal ve kusmada hemen "serum takilacagini" saniyorlar. 8.5 aylikta; Emedur, 2x1/2 verilebilir. Tabii, oyle gunde 1-2 kusmaya vermiyoruz, bogazindan "su bile" gecmeyenlerde, Serumdan kacinabilmek icin veriyoruz. Tabii, simdilerde :serum takmanin "performans degeri" baya yuksek oldugundan, her onune gelene serum takiyorlar. Nasil olsa para devletin cebinden cikiyorya, takan memnun, taktiran memnun (sadece cocuk memnun degil, onu da takan yok). |
hocam,
burda en sonda bitek çocuk memnun değil demişsiniz ya..benim kızım 5 yaşında ve ben 2.5 senedr sayenizde ateş düşürücüyü hiç,antibiyotiği ise 1 kere kullandım.ancak antibiyotiklik mi,beta mı falan diye baktırmak için yani tedavi için değilde tanı için kızımı dra götürdüm hali ile..ama benim kızım ne kan alınırken ağlıyor,ne grip aşısı falan olurken ağlıyor ne de serum takılırken....küçklkten beri iğneden,doktordan v.s korkmuyor, ağlamıyor...hastanede kan alınacakken işte alan hemşşire şirin davranıyor ki ağlamasın diye benim kızım ben korkmamki iğneden,serumda takacaksınız değil mi gibi şeyler söylüyor..kulaklarını kendi isteği ile 2 yaşında deldirdik tekini deldiler diğer kulağını gösterdi delsinler diye...mesela farklı zamanlarda grip aşısı olduk o benden önce oldu.ben yaptığımda bana bi daha yapsınlar falan diyor..hastalanınca hemen hastaneye götür serum taksınlar bana diyor..hastane önünden geçerken hadi bana aşı vurduralım falan diyor..kan alınırken falan korkmadan bakıyor ve gık demiyor.üstelik damarını bulamayan beceriksiz hemşire defalarca sokup çıkarmasına rağmen gıkı çıkmıyor..ya da mesela gündüzden bahsediyorum akşam baban gelsin tahlil yaptırlaım sana diye..akiam olana kadar başımın etini yiyor neden gelmedi babam.hani kan alacaklardı benden falan diye...garip geliyor bana bu durum..yani bizde çocuk herkesten memnun...hani acı hissetmeyen tipler var ya onlardan falan değildir değil mi?
Düzenleyen zehra_80 - 02 Nis 2012 Saat 00:27
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 03:39 |
|
Her cocugun "agri esigi" farklidir. Bazilari da korkularini bu sekilde yenmeye calisirlar. Sizin cocuk bir istisnadir. Yanliz, bu mevzuyu onun yaninda cok dillendirmeyin, bunu bir marifet sanir ve isin cilkini cikarir, kendisine ciddi anlamda zararlar verebilir.
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 08:52 |
kendine bi zarar vermedi şimdiye kadar çok şkür...ama mesela sizin şu önerdiğniz mıncırma varya onu yaptığımda acıyor..ya da ne bileyim düştüğünde acıyor diyip bazen ağlıyor (düşme şiddetine göre)..geçen mesela tırnağını keserken azcık etini sıkıştırdım yanlışlıkla feryat figan ağladı..yani bizimkinin hevesi dr lar hemşirelerle..kan alınıp serum takılması ile falan...bunlar hoşuna gidiyor..
ben bebekliğinden beri çıt kırıldım yetiştirmedim hiç..düşse koşup kaldırmadım,kendisinin kalkmasına teşvik ettim..ağlayarak yanıma geldiğinde acıyan yerini öpmedim,"ağlama bebeğim,sen güçlü bi kızsın bizde hep düşerek büyüdük,bak o yüzden burnuma dikiş atmışlar"falan diye söyleyerek büyüttüm..ya da kafasını vurduğu yeri dövmedim..sadece bunların normal olduğunu anlattım ve bu şekilde büyüyeceğini söyledim hep...belki ondan böyledir bilemiyorum..kendine şu tarz zarar verdi bikaç kez..saçını kesti,kaşını ve kirpiğini kesti ama canını acıtacak bişey yapmıyor..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2012 Saat 18:03 |
|
Iyi Tiyatrocu olur, tamamen korktugunu belli etmemek icin sarfettigi olaganustu bir gayret. ( Agri hisetmeyen bazi hastaliklar var ama bunlar sadece kitaplarda okudugum, meslek hayatimda hic rastlamadigim hastaliklardir. " Lesh-Nyhan Sendromu ve bazi tip Lepralar gibi) Cocugunuzda boyle bir hastalik yok.
|
 |