|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ipekcik ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Oca 2016 Saat 11:22 |
Merhabalar hocam..
Dün sabah 7 yaşındaki oğlum ve 5 yaşındaki kızımın ateşi yükseldi, dünden beri 39 dereceyi aşıyor. Halsizler, yemek yemiyorlar, sürekli yatıyorlar, boğazlarının acıdığını, başlarının döndüğünü söylüyorlar,arada mideleri bulanıyor. İshal, kusma yok, kızım arada sayıklıyor..hafif burun akıntısı, oğlumun burnu tıkalı, öksürük var. Halsiz oldukları için ateş düşürücü verdim, serum fizyolojik, ballı limom ve iliadin veriyorum Ne önerirsiniz? Bende de öksürük ve boğazımda gıcık var.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ipekcik ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam fotoğraf çok büyük olmuş kusura bakmayın
|
|
![]() |
|
Hocam kızım çok ağladı acile gittik. Kızımın yoğun geniz akıntısı varmış bu kulağada vurmuş bu nedenle antibiyotik verdi, oğluma vermedi ama boğaz kültürü yapıldı.
Kızımın fotosu, sizce antibiyotik kullanmalı mıyım? http://i.hizliresim.com/BD8pag.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117443 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SADECE: Iliadin kullanin. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
İliadine başladım hocam.. Kızım için bir ölçek antibiyotik vermiş eşim, antibiyotiği keselim diyorum, antibiyotik bitirilmeden kesilmez diyor eşim.. Nasıl cevap vermeliyim hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117443 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotigi HEMEN KESIN... Esinizin, yarim-yamalak bildigi konu: Hastalik yapici bir bakteri varken, Antibiyotik kesilmez. Sizdeki hastalik VIRAL!!! Hastalik yapan bir bakteri yokki, erken kesince zararli bir durum olsun!!!
|
|
![]() |
|
Hocam cevap için çok teşekkür ederim..
1- virütik olan gripte, ateş düşürücü ateşi düşürür, bakteriyel olanda ise ateş düşürücü verilmesine rağmen ateş düşmez: hocam bu bilgi doğru mu acaba? 2- 35 yaşındayım, bende hastalandım ve ateşim yüksek, heryanım ağrıyor..ağzımda koku yok, virütik diyebilir miyim? Erişkin kişilerde gribin bakteriyel olması gibi bir durumda antibiyotik kullanmadan atlatmaya çalışmak doğru mu? 3- gripte ateşin 6-7 gün boyunca yüksek devam etmesi bakteriyel olduğunu mu gösterir? 4- antibiyotik aldıktan 24 saat sonra ateş düşmüyorsa hala, bu gribin virütik olduğunu mu gösterir? Çok soru sordum kusura bakmayın, çevremde hasta çok ve bu konular konuşuyor, en güvendiğim bilgiyi yalnızca sizden buluyorum .. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Yanlis.. Ates her iki sekildede olur, bazi virallerde de ates dusmez.. Sadece; Menenjit, Ensefalit gibi cok agir hastaliklarda, atesin vazifesi oldugundan, vucut ates dusuruculere tepki vermez. Ates; sizin dostunuzdur, dusmaniniz degil.
2- Agizda koku, dilde pas oldugunda; Bakteriel demektir. Eski mailleri okuyun. 3- Hayir, bazi virusler, 1 hafta, bazen 10 gun ates yapabiliyorlar. 2. maddeyi bir daha okuyun. 4- Olabilir.. Genellikle, Menenjitlerde bile, antibiyotigin ertesi gunu; ates azalsa bile genel durumda bariz duzelme olur. Viral hastaliklarda, en ufak bir duzelme hali bile yoktur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|