|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ysk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2017 Saat 18:24 |
Hocam merhaba. . 3 yaşında oğlum var. Yaklaşık 20 gün önce karnında bir şişlik başladı. Sıradan gaz diye önemsemedik başta fakat bir hafta sonra ishal de eklendi. Dışkısı ise sarı içinde çok acık sarı taneler olan hafif mukuslu şekildeydi. Kakasını yaparken şiddetli gazla birlikte tazyikli yapıyordu. Kaka öyle su gibi ishal kakası da değildi. Normalinde de sürekli gaz çıkarıyor. Hal böyle olunca gluten içeren gidaları kestim. Ev yapımı yoğurt patates muz ile beslendi lakin düzelme olmadı. Bir haftadan fazla sürünce bu hal doktora gittik. Gaita idrar kan tahlilleri yapıldı ve ultrason ile de bakıldı. Ultrason ve idrar temiz diğer tahlillerin sonucu daha çıkmadı. Halinde bir sorun yok neşeli canlı her zamanki gibi. Bu gün yemek istemedi ve şu saate kadar aç durdu lakin buna rağmen karın yine şişti. Sabah uyandığında normal uyanıyor fakat gün içinde hiçbirşey yemese dahi öğleden sonra şişmeye başlıyor. Hocam şekil aynı şu afrikadaki zayıf göbekli çocuklar var ya onlara benziyor yani kaburganın altından itibaren göbek deliği dışa çıkacak kadar bir şişlik. Hocam tavsiyeniz ne olur? Neden olabilir? tahlillerin çıkması falan beklemedeyiz başka bir doktora gitmeli, endişe etmeli miyiz? birde hocam enfeksiyon falan varsa diye sarımsak vermeye başladım ama o da daha çok gaz yapar mı diye endişeliyim. doktor bir tek probiyotik takviye verdi tahliller çıkana dek... siz ne dersiniz? hoş yese de yemesede gün içinde kendiliğinden karın şişmeye başlıyor :( Düzenleyen ysk - 25 Ağu 2017 Saat 20:03 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120949 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogru yapmis... Bir sekilde, barsak florasi degismis oldugundan, barsaklara yerlesen farkli bakteriler; asiri GAZ yapimina sebep olurlar.. Barsaklara yeniden, "Probiyotik" bakteriler yerlesene kadar, Probiyotik takviye yaninda, her ogunde yiyebil digi kadar yogurt yedirin..
|
|
![]() |
|
ysk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam sarımsak peki? ben kendi rahatsızlıklarımda çok faydalanıyorum sarımsaktan bilmeden yalnış birşey yapmayalım da :(
hocam birde bakliyat tüketmeyen sınırlı sayıda et yiyen bir çocuk yoğurt ve yumurta tüketimi normal. protein eksikliği gibi birşey olmaz değil mi? affedin vaktinizi alıyorum konu evlat olunca evhamlanıyoruz derdini tam anlatamıyor diye..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120949 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne sarimsagi??? Allah askina!! Her sene; bazi "muhteremler" boyle cevherler yumurtlarlar.. Sarimsak, Sogan, Aci biber, Hardal gibi bitkiler, kendilerini koruyabilmek icin bazi " Bitkisel toksinler" salgilarlar. Bunlar bizlerde, asi gibi etki ederek, bilhssa barsak cidarindaki bagisikligi arttirirlar.. AMA; bu demek degildirki, siz asi olmamis bir cocugu (misal) Kizamiktan, Sarimsak yedirerek koruyabilirsiniz. Gecmis senelerde, bir tanesi de, cocuklara; Sut icirmeyin, Dereotu yedirin diye cevher yumurtlamisti!! Yazarlar kismindaki Makalelerimi hic okudunuzmu??? Orada; "Bitkisel toksinler" diye bir yazim var, hele bir okuyun.. Daha yazdigim makaleleri kimse okumuyor, birde bana; "Kitap yazin" diyorlar!!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|