Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
laborant
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
|
Konu: dekort Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 22:56 |
hocam merhaba,1 haftadır krupla uğraşıyoruz ve hergün yazılarınızı okuyorum,5 yaşında bir oğlum var geçen yıl kreşe başladı ve krupta öyle başladı bu sene ilk yakalanışımızdı.Krupta dekort tedavisini ilk sizi okuyarak öğrendim.direndik başta kortizon diye ama artık boğazı yırtılmaya başlayınca ve 2 öksürük arası 5 dk.dan daha az sürüyor olunca dekorta karar verdik ama tablet aldık iğne yaptırmaya kıyamadık, birazda korktuk.siz yarımm amp. dekort tavsiye ediyo olunca 4mg. a denk gelecek şekilde 6x0.75 mg ı 24 saatte içirdik. ve gerçekten etkisi oldu bugün artık çok çk azaldı.sorum şu midesine çok zarar vermişmidir? birde okuduğum başka yazılarda dekort yavaş yavaş doz azaltarak kesilmeli diyor öyle mi yapmalıyız? bir de göz çevresi hafif morardı uyku hali halsizlik oldu bayağı bunlar önemli mi? şimdiden teşekkürler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120582
|
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 23:26 |
Kruptaki, sikintili, oksuruklu donem; sadece 3 gece surer..Agizdan verilen Decort (Deltacortril)tesir eden kadar, bu oksuruklu devre zaten gecer. Hic vermeseniz daha iyi idi... Hemen kesin,2-3 gunluk kullanimlarda, tedrici kesilmesine gerek yoktur. O, 2-3 ay kullananlarda. Diger sorduklariniz, onemli degil, hastalikla ilgili.
|
 |
laborant
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 22:02 |
hocam vakit ayırdığınız için teşkkürler. öksürüğümüz bayağı hafifledi. başka bir konuda fikrinizi almak istiyorum.krupta tek çare dekort ve soğuk buhar diye okudum bazı yerlerde,acil servislerde de başvurulan bir yol.eve nebuliztör alsak faydasını görürmüyüz işimizi kolaylaştırır mı?saygılar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 23:14 |
Hicbir faydasi olmaz... Decort yapilamiyorsa, SOGUK HAVA en iyisidir. Acarsin, pencereyi, al sana mis gibi 'nebulazitor', hemde beles...
|
 |
laborant
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 07:00 |
hocam şimdi biz bu 1 haftalık krup sürecinde 2 kez hemogram yaptık oğluma.ilkinde wbc 5.5 idi ama ateş 39 die zinnat süsp. başladık 2x1.zinnatın 4..gününde yeni bir hemog. baktık. wbc 3.3 e düşmüş bu durum direk zinnatla mı alakalı yoksa hematolojik bir durumdan endişelenip testi bugünlerde tekrarlamalı ve hematolog yardımı almalı mıyız? birde oğlmun Ige si (total) 327 çıktı. allerji polk. başvurup bunu detaylandırmalı mıyız? krup döneminde antihistaminikleren yardım almalı mıyız? teşekkürler.
|
 |
laborant
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 16:14 |
hocam tekrar merhabalar bugün çocuk hekimine muayeneye gitik.geniz akıntısı olduğu için bize sf içine streptomisin koyularak hazırlanan bir damla yazdı. burun damlası. birde antibeksin şurup onu almadım ama damlayı ecz.de yaptırıp eve gelip kullandım.ne diyosunuz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 19:09 |
1- WBC dusuklugu, gereksiz yere verilen, Zinnat'tan dolayi degil, Grip viruslerinin, kemik iligine, baski yapmalari sonucu olan bir durumdur. Hematolojik bir durum yok, sadece cahil, aptal bir doktor var..
2- SAKIN o yapma damlayi kullanmayin... Son derecede APTALCA bir dusunce ile yapilan bir uygulamadir.
- Viruslere; streptomisin etkili degildir..
- Streptomisin ve penisilin gibi ilaclarin ciltten, burundan, kullanilmalari ile IgE mekanizmalari uyarilir, sahista kisa surede bu ilaca karsi allerji gelisir. Boyle bir uygulamaya maruz kalan bir sahisa, hayatinin bir doneminde bu ilacin ignesi yapildiginda, aniden gelisen "Anaflaksik reaksiyon " ile, sahis OLUR....
BUNU VEREN, RESMEN; GERI ZEKALININ BIRI..
3- Krup'ta Antihistaminiklerin hicbir kullanim alani yoktur..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ara 2013 Saat 19:12
|
 |
laborant
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 18:18 |
hocam tekrar merhaba tam azalıyor derken yeniden yeniden artıyor öksürüğümüz, 10 günü geçti fakat şuanda krup tarzı değil gıcık tarzı bir öksürük sanırımm geniz akıntısı tetikliyor.sabah ve öğlen uykudan kalkarken başlıyor ve uzun süre devam ediyor.ılık ballı limon ve bol su içiriyorum.antibiyotiksiz geçiremiyecek miyiz acaba hocam çok moralim bozuluyor..2 haftadır okula gitmiyor. koşunca zıplayınca çok konuşunca (yüksek sesle) daha da artıyor.alerjik astımdan şüphelenmeli miyim?cevabınızı merakla bekliyorum
|
 |