Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mide bulantısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mide bulantısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mide bulantısı
    Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2022 Saat 17:53
Yüz bin kere anlatıldı. Bu yaşlarda, henüz yeterli antikorlar (bağışıklık maddeleri) olmadığı için, mikroplarla
lenfatik sistem mücadele eder. Geniz eti ve bademcikler de, en önemli lenfatik organlardır ve bu yaşlarda
 HER çocukta büyüktürler. Alınmaları da asla gerekmez. 
Gerisini ilk sayfadaki yazarlar kısmındaki makalelerimden ve Forumdaki eski cevaplardan okuyun. 

Yukarı Dön
DemetRüzgar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2022 Saat 15:26
Hocam iyi günler 
Sizi bir konuyla rahatsız ediyorum Oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu
106 cm 20 kilo 
Hocam daha inceden de bahsettim gibi oğlum da geniz eti var ve bademcikleri çok büyük geçtimiz kış kreşe gitti için çok hastalıklı geçti 
Hocam benim size sorum şu 
Hocam oğlum böle otururken ağzı kapalı ya da açık fark etmiyor nefes alır verirken sanki içeri de balgam varmış gibi ama balgam da yok geniz eti bu şekilde ses yapmaya sebep olabilir mi ki 
gürültülü bir ses geliyor herkes farketmis ama ciğerlerinden yakın zaman da film çekilmişti temiz çıkmıştı uyurken de horlamasi oldukça fazla
Sanki kapı gicirdamasi gibi ama daha kalın bir ses ne yapacağımı şaşırmış durumdayım daha çok ağız kapalıyken oluyor ne yapsam bilemiyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2022 Saat 08:59
ŞU andaki şikayeti sadece kusma ise, sakın bir ilaç vermeyin, sakın elletmeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2022 Saat 23:45
Hocam oğlum 31 temmuz 2018 doğumlu 
 dün akşam ve gece kustu akşam üstü de i
shal başladı bir şey kullanmama gerek var ? mı şu icirmeye çalışıyorum ama ağzına bir şey sürmüyor 
Hocam bisi daha sormak istiyorum bir düğüne katılmıştık cuma akşamı yeğenim ertesi gün şiddetli bir şekilde kusmus çok kusunca ablam hastane götürmüşler sadece mide bulantısı kusma vardı 1 gün sonra bir araya geldi şimdi 9 kişi aynı şekilde kusma ishal bir kaç kişi de ateş basagrisi Hocam 1 gün de 9 kişiye bulaşır mı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2022 Saat 18:42
Yaşı kaç?
ŞU andaki şikayeti sadece kusma ise, sakın bir ilaç vermeyin, sakın elletmeyin.
Bademcikler, ağız açıldığında öne doğru gelirler. Normalde ağız kapandığında öyle resimdeki gibi durmazlar. 
Eğer yaşı 4-6 yaş aralığında ise, bu yaşta her çocukta büyüktürlar ve alınmaları da gerekmez. 
Sakın o sahtekara inanmayın. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2022 Saat 17:04
Hocam oğlumun bademcikleri çok fazla büyük doktor bademcikleri kabarmış dedi 

Sürekli gezinden konuşuyor 

Gece uyurken de çok fazla horluyor ve terleme var baş boyun kısmında 

Burnu tikali bir ara gitti tekrar yine başladı 

Doktor geniz eti bademcik ameliyat olması şart dedi 

Ama ben yaptırmak istemiyorum ama bademciklerin bu şekilde büyük olması beni çok korkutuyor şuan zaten kusuyor napmam lazım hocam beni yonlendirirseni çok sevinirim 

Şimdi resim aticam hocam bakarsanız sevinirim 

Kusma var ama ishal daha olmadı hocam

Hocam dün akşam kusmasindan beri halsizligi çok fazla sadece yatiyor 
Herhangi bir müdahale de bulunmama gerek var mı ?
Tekrardan doktora götüreyim mi ne yapmalıyım daha çok kötüler diye korkuyorum?
Attığım resim de bademcikleri çok büyük dün akşam muane eden doktor çok fazla büyük dedi ama ben ameliyat ettirmek istemiyorum

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2022 Saat 15:29
??????????? Soru ne?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DemetRüzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2022 Saat 15:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.