|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
belde ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2014 Saat 15:31 |
Merhaba hocam Ben 06.08.2013 tarihinde 36 haftalık hamileyken fazla ödemden ve kızımdaki kalp atışı düzensizliğinden dolayı sezeryanla doğum yaptım. Kızım 2900 gr. 48 cm doğdu, ilk 10 gün zatürre teşhisiyle yoğun bakımda tedavi gördü. Anne sütü hiç almadı.2 aylıkken pulmoner darlık teşhisi kondu ve çok şükür düzeldi.Çok iştahsız bir kızım var doğduğundan bu yana iştahla mama yediğini görmedim. Özellikle 6. aydan itibaren kilo alımı yavaşladı,3 ay önce raporla takviye mama aldık 2 ay kullandı ama kilo almadı kilomuz 7400 boyumuz 74 cm,devam sütünü istekli içiyo ama bir öğünde 90 ml den fazlasını almıyor, günde ortalama 270 ml devam sütü alıyo çorba,muhallebi ,yoğurt vb. küçük bir kaseyi zor yediriyorum,tek severek yediği köfte onuda diş etini kaşıyarak kendi kendine yemeyi seviyor,1 yaşını doldurunca diş çıkarmaya başladı,diş ağrıları başlayınca devam sütü ve su dahil hiçbir şey almıyor. Kan değerlerine baktırmıştık kansızlık çıkmadı,bu iştahsızlığın sebebi genetik olabilirmi bende küçükken çok iştahsızmışım birde hocam kızımın ara ara göz altı şiş oluyor bunun sebebi neler olabilir. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118394 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Dogduktan sonra konan; "Zaturre" teshisi palavra... En azindan, sizin anladiginiz manada, "Zaturre" degil... Bebegin; anne suyunu akcigerlerine cekmesi ile olan, "aspirasyon Pnomonisi'dir"... Doktor hatasidir.
2- Pulmoner darlik; ameliyatsiz duzelmez...O da palavra, kendi kabahatlerini bu sekilde ortmeye calismislar. 3- Devam sutu'de ne???? Siradan, "Kutu sutlerini" kullanin... 4- Sut cisleri cikarken agri yapmaz.. Bu sadece Turk doktorlarinin bir uydurmasidir. 5- Ilk 1 yas icinde,(bir yerden kan kaybi olmadigi surece) kansizlik olmaz. 6- Oyle"takviye mamalarla" filan kilo alinmaz, hepsi para tuzagidir. Gunde en az;600ml sut/sutlu gida almasi SART... Ek gidalari, yemekleri, corbalari; tek ogune indirin.. Cocuklar, sut ile buyurler. Yemeklerle DEGIL... 7- Goz icin, resim gondermeniz gerekir. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
verdiğiniz cevaplar için
teşekkür ederim,günde 600 ml süt/sütlü gıda alması şart demişsiniz; bunu
öğrenmek beni rahatlattı, doktora götürdüğümde sütü azalt ek gıdayı arttır
demişti çalıştığım için kızıma yemek- mama hazırlamaya vaktim olmuyo
kızımda çok hareketli benimle oyun oynamak istediği için yemek hazırlamama izin
vermiyo bazı günler vakit bulursam yapıyorum bulamazsam süt ağırlıklı beslemek
zorunda kalıyorum bu yüzden kendimi kötü hissediyodum (ek gıda
ağırlıklı beslenmediği için) artık bunu sorun yapmıycam J Doktor bey birde kızımın
kilo alması için iştah şurubu kullanmalımıyım (benimde çocukluğumdan buyana kilo
sorunum olmuştur prakten çok kullandım ama iştahımı hiç açmadı) yoksa genetik
olduğunu düşünerek vermemelimiyim , kilomuz 7,400 boyumuz 74 cm (13 aylık) boyuna göre kilosu nasıl olmalı Bir sorum daha olcak kızım
abur cubur yemeyi seviyo iştahsız olduğu için öğün aralarında meyve dışında kurabiye kek çikolata tarzı yiyecekler
vermiyorum eğer normal yemeğini yemezse yada sütünü içmezse aç gezmemesi için
vermek zorunda kalıyorum bu yaptığım doğru bir uygulamamı yoksa vermemekte
ısrar etmelimiyim şimdiden teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118394 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Prakten ve Sipraktin, AYNI ilac olup, farkli firmalar tarafindan imal edilirler. Icerikleri aynidir. Acele etmeyin, bakalim; "Ek gida" agirlikli beslenmeden, "Sut agirlikli" beslenmeye gecince kilo artisi nasil olacak. 1-2 hafta gecsin, ondan sonra karar veririz..Ek gidalarla cocuk buyumez...
2- 1cm boy fazlasi var. 1.900gram kilo eksigi var. Hele biraz takip edelim. 3- 600ml sutu icsin, ustune ne miktarda abur-cubur istiyorsa yesin. Yemekler onemli degil. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Dr.Kadir Bey
söylediğiniz gibi 2 hafta boyunca süt ağırlıklı beslemeye çalıştım ama yemek
istemediği için hergün 600 ml süt ve süt ürünü ağırlıklı olmadı,bazen 450 bazen
650 ml aldık yani ortalama günlük 500 ml olmuştur.Birinci hafta sonunda kilomuz
7,400 den 7,700 e çıktı ikinci hafta üçüncü dişini çıkarmaya başladığından 2-3
gün pek bir şey yemedi ve kilomuz sabit kaldı aylardır kilo alamadığı için 300
gramlık artış bizi çok sevindirdi İştah
şurubuna başlamamıza gerek var mı ? Diş çıkardığı dönemlerde çok iştahsız oluyor
sadece o dönemde mi vermeliyim ? Dün akşamda
ateşlendi, ateşle ilgili yazılarınızda söylediklerinizi uygulamaya çalışıyorum
38 derece ateşte ilaç vermedim sabaha karşı uykusunda 4-5 kez sıçradı ağladı
çok huzursuzlanınca dayanamayıp yarım ölçek ateş düşürücü verdim onun üzerine
biraz sakinleşti ancak ateşi 37 lerde seyretti şuan ateşi yok.2-3 haftadır
öksürüğü ve hırıltısı var, bal-limon veriyorum ,sosyal medyada ayak tabanına vicks
sürüp çorap giyince öksürüğün geçtiği ile ilgili birçok yazı görüyorum sizce bu
doğru bir uygulamamıdır? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Azda olsa, devamli kilo alabildigi surece, ilac vermeyin.Sabirli olun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|