Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 16:36
merhabalar Kadir bey; sizinde önerinizle oğluma sütüm az geldiği için kutu sütü veriyorum.fakat bu aralar beni daha az emiyor biraz emdikten sonra ağlıyor ki ben süt az geldiği içn mi diye düşünüyorum biberonu verince onu emiyor.sormak istediğim ise sadece kutu sütüyle sağlıklı beslenebilir mi ?yani gereksinimlerini karsılarmı yoksa sadece karnını mı doyurmuş oluruz? ayrıca sütünü biberona hazırladıktan sonra bazen emmiyor oda sıcaklığında kaç saat durabilir,ne kadar bekledikten sonra o sütü vermemeliyiz? bilindik bir markanın çocuk sütü var çocuklar içinvitamin ve mineral ilaveliymiş üzerinde +1yaş yazıyor sizce onu kulansak daha mı iyi?ayrıca beslenme konusunda önerileriniz varmı tesekkürler......
Yukarı Dön
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 17:46
dr bey bişey daha sormak istiyorum apt.. diye mamanın devam sütü falan var bizim bebişin yasına uyuyormu bilmiyorum ama onlarıda tavsiye edermisiniz yoksa günde birkere mama versek daha mı iyidir? ama aslında ben mama kullanmak istemiyorum kendi elimle hazırladığım içinde ne olduğunu bildiğim şeyleri yedirmek istiyorum bebeğime yinede mama ver daha sağlıklı daha faydalı diyenler var kafam karıştı biraz...birde bu kavonoz mamaları meyvalar falan var kaşık mamaları bebelac hero baby bunları verebilirmiyiz sakıncası varmıdır?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120188
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 18:31
Ben 4 ayından sonra ne mama ne devam sütü nede kavanoz maması tavsiye etmiyorum. Evde yemek yapmasını bilmiyorsanız, başka...O zaman sebze çorbası veya kavanoz maması kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2009 Saat 20:46
tesekkürler dr bey fakat ilk sorduğum konu hakkında cevap yazmamışsınız tekrar bakarsanız sevinirim ilginize ve yılmadan her sorumuzu cevaplayısınız için size çok tesekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120188
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 09:50
6. aydan sonra,en az 500ml. süt, bir kuru köfte kadar, kıyma, tavuk veya balık,birde en az 50g. kadar meyva veya çiğ yeşillik gerekir. Bu 3 gıda birbirinin yerini tutmaz. Dengeli bir biçimde bu 3 gıdayıda verirseniz, herhangi bir madde eksikliği görmezsiniz. Pirinç unu, nişasta, bisküvi, bal,tereyeğ,reçel, ve pekmez teferruattır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.