Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ust bacak kisminda agri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ust bacak kisminda agri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 237
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ust bacak kisminda agri
    Gönderim Zamanı: 02 Tem 2019 Saat 13:43
merhaba hocam,
kizim 51 aylik,107 cm,17 kg.gecen sali gununden beri devam eden sag bacaginda ust kisimda bir agri var,o bacagini yan tarafa dogru acamiyor,bagdas kuramiyor,yururken de zorlaniyor,gorunen bir sislik morluk yok.cumartesi ortopediye gittik,rontgende bir sorun goremedi,atesini olcturdu 36.7 cikti, 4 gundur iyilesmemesini arastirmaliyiz,bir kan hastaligi olabilir(sanirim losemiden suphelendi),beklemeden cocuk acil olan bir hastaneye goturun orda incelensin dedi.ben sizden ogrendiklerimle bir sislik yada cilt alti kanamasi gormemistim zaten ancak karaciger ve dalak buyumesini kendim anlayamadim.agriyor diye gosterdigi bacaginin o ust kisminda ne vardir diye internetten baktigimda kemik iligi oldugunu gorunce panikledim maalesef.pazar gunu cocuk acildeydik,idrar ve kan tahlili alindi,cocuk dr.u gecirdigi bir enfeksiyon sonrasi olusan bir agri olabilecegini,agri kesiciyle 3-4 gune gecmezse mr icin tekrar gelmemizi soyledi.tahlilleri gonderiyorum hocam,ancak sormak istediklerimi de cevaplayabilirseniz sevinirim.
1-20 gun once tum vucudunu kaplayan el ve ayak icleri dahil kasintili dokuntuleri oldu,allerji olarak dusundum,cunku dokuntuler birkac gune söndü,yerine pul pul pütürlü bir cilt oldu.2 gun once de sadece diz arkalarinda kasintili kizarikliklar basladi,sönüp tekrar alevleniyor.zyrtec kullanmayi dusundum ama vermedim,arada bu agri baslayinca emin olamadim belirtileri karistirabilirim diye.iki durum ilgili olabilir mi,acaba allerji diye yanlis mi yorumladim,zyrtec kullanmali miyim?cocuk dr.u ikisi ilgili degil zyrtec gerekli degil dedi.
2-cocuk dr.u dolven(2*1.5 olcek) ve gaviscon yazdigini soyledi,dolven in iyilestirici ozelliginin de oldugunu soyledi.gavisconu almadim.eve gelince tahlillere baktigimda ast yuksekligini gordum.biz daha once hicbir ilac kullanmadik ama dolven gibi ilaclar bu yukseklige sebep olabiliyor sizden okudugum,bizde zaten yuksek,acaba dolven i kullanayim mi,zarari olur mu,yada olcegini mi azaltmaliyim?
3-bu agrilari oncesi siddetli herhangi bir dusme carpma yasamadi,eger 3-4 gun daha iyilesmezse mr gerekli mi?eger bir iskelet kas hastaligindan supheleniliyorsa bu yapilmis tahliller veya rontgen bu konuda fikir verebilirmi?bugun tam 1 hafta oldu,birkac gun icinde agri iyilesmezse mr a goturelim mi???
simdiden cevabiniz icin cok cok tesekkur ederim hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2019 Saat 19:09
1-  Bir yaşından sonra, "yaş" ay olarak belirtilmez... 4yaş 3 aylık gibi belirtilir.
2- Sağlik bakanlığının geri zekalı personeli gene  "cınsıyet" kısmına " çocuk" yazmaya başlamış.
3- AST yüksekliğinin bu miktarlarda hiçbir önemi yoktur. Muhtemelen adelesini zorladı. Adele yıkımı oldu
 ise, AST yüksekliğini izah eder.  Lösemi ile yakından uzaktan hiçbir alakası yok.
4- Kas hastalıları değil..  Kemik hastalıkları hiç değil.
istirahat etsin. Bu arada ne "halt" etti ise, belki size söyler. Biraz ağzını arayın.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.