Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DEMİR İLACI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDEMİR İLACI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elmur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Konu: DEMİR İLACI
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2012 Saat 01:48
MERHABA KADİR BEY;
4 AYLIK KIZIM İÇİN VERİLEN DEMİR İLACINA KARAR VEREMEDİM.SAĞLIK OCAĞINDAKİ DR UMUZ SANTAFER İ HASTANEDEKİ ÇOCUK DR U DA FERRO SANAL I KULLANMAMI SÖYLEDİ . SİZCE HANGİSİNİ KULLANMALIYIM?BİRDE 2,5 YAŞINDAKİ OĞLUM İÇİN Bİ DR TANIDIĞIMIZ DEVİT 3 E DEVAM ETMEMİ SÖYLEDİ.GÜN İÇERİSİNDE YETERİ KADAR D VİTAMİNİ ALMIYORDUR DEDİ .SİZCE DE VERMELİ MİYİM? YANITINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.... 
BEN DE ANLADIM :)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118865
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2012 Saat 08:30
Hiçbirini de kullanmayın. Bu son derecede tehlikeli bir uygulamadır  Demir ilacı SADECE "Demir eksikliği Anemisi" olanlara verilir. Vitamin verilir gibi, sırf Sağlık bakanı öyle buyurdu diye herkeze verilmez. Bunlar daha çocukların normal kan değerlerini bile bilmiyorlar. HGB;16g/dl olsun diye uğraşan cahiller var. Çok yakında, "HEMAKROMATOSİS" hastalığını çok duyar olacaksınız.
Bütün bunların başlamasına sebep, "UCUZ ET TEMİN EDEMEDİK, MİLLETTE KANSIZLIK OLMASIN, BARİ DEMİR VERELİM" saçmalığı ile başladı.
Yukarı Dön
elmur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2012 Saat 15:20
DEVİT 3 İÇİN NE DİYORUSUNUZ KADİR BEY ? YANİ 2,5 YAŞINDAKİ ÇOCUK İÇİNDE KULLANMAK LAZIMMIDIR? OĞLUM 14,5 KİLO 99 CM ..BİRDE KADİR BEY VERİLEN ANTİBİYOTİKLERİ KAÇ GÜN KULLANMAK LAZIM . BAZI DR LAR İYİLEŞİNCE HEMEN BIRAKIN DİYOR BAZILARI DA 10 GÜN KULLANIN DİYOR.. CEVAP İİÇİN TEŞEKKÜRLER...
BEN DE ANLADIM :)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118865
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2012 Saat 00:08
1- 1 yaşından itibaren "günlük Dvit" vermek, pratik değildir. 6 ayda bir ; 1 ampul Dvit3 içirmeniz yeterlidir.
2- Ateşinin düştüğü günün ertesinde kesebilirsiniz. 10 gün devam usulü, "Sutan Palamut" zamanından kalmadır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.