Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - orta kulak ateşimi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumorta kulak ateşimi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Konu: orta kulak ateşimi?
    Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 22:58
 Kadir bey merhaba,
 33 aylık kızım yeni kreşe başladı ve geçen haftasonu ateşlendi, burun akıntısı ve boğaz ağrısı vardı.
Ateşi kendiliğinden geçti ama 1 haftadır burun akıntısı ve grip hali devam etti.Bugün sabah kulak ağrısı ile uyandı. Sabah ve akşam illiadin sprey kullandım.İlk kullandıktan 10 dk sonra kulak ağrısı geçti. Ama akşam ateşi 39 a kadar çıktı.Keyfi yerinde kulak ağrısı yok, 1 ölçek calpol verip yatırdım.Şimdi bu ateşin sebebini merak ediyorum. Acaba orta kulak iltihabına çevirdi ve antibiyotiğemi ihtiyacı var?
  Sizden gelecek cevaba göre antibiyotik başlayacağım, evde suprax var, vereceksem dozu ve süresi ne kadar olmalı.Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2012 Saat 23:52
Yolda oldugum icin, yaziniza cevap gecikti. Son durum nedir? Kendiligindan iyilesmis olabilir. 
Yukarı Dön
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 03:57
Maalesef pazar gunu atesi 39.8e kadar ciktigi icin suprax 1*1 basladim.atesi dustu, bende 3-4 gun kullanir birakirim
diyodum,ama dun gece yine kulagim agriyor diye uyandi,acaba daha kac gun kullanmaliyim antibioti
gi. Birde hocam bu otite onlem almak icin,gripin 3.gunu iliadin baslasak bir zarari olurmu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 05:04
Orta kulak iltihaplari aslinda bir iltihap degillerdir. Mekanik olarak Oztaki borusunun kapanmasi ile, icindeki sivinin akamamasindan olusur. Bu biriken ve akamayan sivi iltihaplansa bile antibiyotiklerin etkisi cok sinirlidir. Bu siviya nufuz edebilen tek antibiyotik; Trimetoprim dir. Yani ancak Bactrim veya benzeri ilaclar etki eder. Ama ucuz bir ilac oldugu icin bizim doktorlar sevmezler ve kullanmazlar.
Sadece Oztaki borusundaki odemi cozmek icin Iliadin ped. damla damlatmaniz bile yeterlidir. 3gun, gunde;2x2 ser damla her iki burun deligine. Ondan onrada Serum fiz ile devam edersiniz. Kulak agrisi olmadikca kullanmak icin acele etmeyin.
Yukarı Dön
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 13:06
Hocam iliadin sprey var,onu da 2*2mi kullaniyoruz.tesekkurler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 19:02
Etkisi aynidir, cocuk spreye itiraz etmiyorsa. kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.