Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mrb
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
|
Konu: boğaz enfeksıyonu Gönderim Zamanı: 30 Ara 2011 Saat 10:13 |
hocam 3 aydır kreşe giden kızım 10 gun once ateşlendi,ateşleneli 5 saat olmustu ates dusmeyınce goturduk,acil doktoru antıbıyotık,deposılın (1200000 unıte) ve ates dusurucu verdı,kültür rica ettım. telefonla kendı doktorumuz 3 yaş cocugu için deposılının yuksek unıtelı oldugunu fakat ne olur ne olmaz dıye vurdurmayıp sonucu beklememızı ıstedı,ateslenelı cok da olmamıs,agızdan da antıbıyotık baslamayın dedı. Bu arada normalden farklı olarak kızım su gibi ishal gecırdı bu günleri,haftasonunun gecmesını bekledık ve bu surede kızımın atesı artık yukselmemeye basladı,fakat pzt gunu beta üredıgı soylendı,doktorumuz ateşi olmasa da antıbıyotık.ı kullanmamızı bitince de test yaptırmamızı soyledı,bu test antıbıyotık bıter bıtmez mı yapılır?bu arada su gibi ishalı hep devam ettı artık rota belkı dıye reflor verdık de rahatladı.ateşle baslayan bir ishaldı cunku antıbıyotıkle başlamadı. Ateş ishal kaynaklı bir tepkı mıydı?beta kaynaklı olsa ates devam etmez mıydı?beta olan kres arkadasları var tekrar etmemesı ıcın ne gıbı onlemler almalıyız?ve betanın gectıgını anlamak ıcın ne testı yaptırmalıyız?
|
 |
mrb
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2011 Saat 10:17 |
hocam bir sorum daha olacak,iğneyle canını acıtmak ıstemedıgım ıcın demırıne baktıramıyorum ama kızımın yuzu bembeyaz oldu,demıre ıhtıyacı oolabılır mı?vucudunda enfeksıyon varken vermek ıstemıyorum ama kreste ogle yemeklerını hep az yedı dıye ısaretlıyorlar,sanırım yeterınce et yemıyor,kahvaltıyı sutle yapıyor ve cok sut ıcıyor,ferrosaolb var,versem bı sakıncası olur mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118114
|
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2011 Saat 18:12 |
3 Yasinda beta olmaz ( Bu bakterinin ismi,"A-Grubu Beta Hemolitik Streptokok" dur) . Bu sebeple 1 200 000 unitelik igne cok sacma. Ayrica bu penisilin turu, 48 saat sonra etkisini gosterir. zaten sizin de gordugunuz gibi, atesin sebebi "ishal" mis. O doktor zahmet edip bir barsak seslerini dinlese idi, dogru teshisi koyardi. Ama artik hasta muayenesi diye bir sey kalmadiki? Varsa yoksa tahlil. Ayrica tedaviden sonra test son derecede gereksizdir. Zira bu Streptokok cinsi bakteriler asla Penisilin'e karsi direnc gelistiremezler, tek doz Penisinin veya tek olcek Ampisilin ile bile kokleri kazinir. Bu sebeple bunce seneden beri bu hastaligin tedavisinde Penisilin kullanilmaktadir. Benim "Beta diye bir virus..." makalemi mutlaka okuyun. Streptokok teshisi icin, kulture degil, "Strep-A" testine daha cok guvenin. Kulturde cok sahtekarliklar donuyor. Atesli hastaligi varken asla Demir ilaci vermeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2011 Saat 18:14
|
 |
mrb
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2011 Saat 14:00 |
evet,ateşliyken veya vucudu kırgınken asla vermıyorum demırı,tahlılı bıle yapmıyorlardı hocam,o yuzden bogaz kulturu yaptırır mısınız dıyebıldım,kulturde beta streptekok üremiş diye soyledıler. yanlış anlattım galıba acıl doktoru hem agızdan antıbıyotık hem de deposılın verdı. takıp eden doktorumuzu aradım deposılını vurdurmayın,antıbıyotık ıcın de kultur sonucunu bekleyın,ateşleneli cok olmamıs dedı. sonra ateşi dusmesıne ragmen beta denılınce agızdan antıbıyotık ıctık 7 gun. sonrasında test yaptırın dedı,o testı strep-a dıye mı ısteyım?makalenızı okumustum hocam ama dr.lar ne ıstedıgınızı sormadıgı gıbı duymak bıle ıstemıyor,ben de luzumsuz trıplerını cekmeyım dıye soyleyemıyorum.bır de hocam kızım rota asısı olmustu,buna ragmen ıshalı rota olabılır mı?su gibi diye dusundum rota olabılır dıye
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118114
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2011 Saat 22:41 |
Agizdan antibiyotik kullandiginiz icin, artik testin bir kiymeti kalmadi. Boyle bir durumda Strep-A testi istemeniz daha dogru olur.ama sizde zaten bunlarin hicbirine gerek yok, hele cocugunuz bir yuvaya filan baslasin, ondan sonra gorursunuz. Hakiki Sterptokok enfeksiyonlarinda; Ates yaninda, bulanti,kusma ve kotu bir agiz kokusu olur. Bu hastalikla beraber dokuntu de olursa onada; KIZIL denir.
|
 |