Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hemogram Sonucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHemogram Sonucu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: Hemogram Sonucu
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 16:09

İyi çalışmalar kadir bey.. değerli vaktinizi alıyorum, şimdiden teşekkür ederim..

Yakında 3 Yaşını dolduracak olan oğlumun 3-4 gündür 39,5larda seyrdenen ateşi var.. 2 gün önce acildeki dr’un kan tahlili yapmasam da yapsam da antibiyotik vereceğim demesi üzerine Agumentine başladık (sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek). Ateş düşmeyince başka bir dr’a gittim bugün.. 

Hemogaram sonucu..

RBC….4,76

Hgb….11,8

Hct……35,1%

MCV…73,7

MCH…24,8

MCHC..33,6

RDW…13,2

WBC…11,6

*LY%...24,4

*MID%..7,8

*GR%...67,8

LYf……2,8

MIDf….0,9

GRf……7,9

Plt…….382

MPV…8,2

PDW….9,7

1….Bu  sonuçla doğrultusunda Agumentini (200lük) sabah 2, akşam 2ye çıkardı.. bu doz uygun, mu çok mu fazla…

2…. 2 aydır burun tıkanıklığı var ve yaklaşık 1 aydır zyrtec kullanıyoruz Kbbnin tavsiyesiyle.. bugünki Dr. burun için nasonex verdi. Benim yıllardır sağ kolum Nasonex ama bu ilacın çocuklarda kullanımı nasıl.. ne dersiniz.. bu arada o burunu ne tonimer, ne cold mix, ne viks, ne illiadinle(1 kere kullandım sadece 2,5 gün) ne de odanın nemlenmesiyle açamadım 2 aydır....

3…. Ve bu burun tıkanıklığı üzerine film çekildi... Onun sonucunda da geniz eti oldugu söylendi.. iyi bir kbbnin görmesini ve büyük ihtimalle ameliyat gerekeceğini söyledi…

Ayrıca Kan için düşük daha sonra ilaç vereceğim diyince benim ayağım bir adım geri gitti.. dr’u tanımıyorum ve güvenmekte zorlanıyorum açıkçası.. elim kolum bağlandı ne yapacağımı şaşırdım. bu Çorluda gözüm kapalı güvenebileceğim hiçbir dr bulamadım malesef..

tekrar teşekkürler, iyiki varsınız hocam... 

Düzenleyen burcu - 30 Mar 2010 Saat 16:20
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 11:26
Eğer 11.8 Hgb'e düşük diyorsa, oradan kaçmak lazım....Ayrıcada WBC 11.6, Antibiyotik kullanımı için düşük bir değerdir, antibiyotik gerekmez, "Gripal" enfeksiyon geçiriyorsunuz... Zaten Antibiyotiğe rağmen ateşinin düşmemeside, bunun viral bir enfeksiyon olduğunu gösteriyor... Değil 2 ölçek, 10 ölçek verseniz de ateşi düşmez, Ateşini 2-3 gün daha yapacak... Viral bir hastalık esnasında "Nazonex" vermeniz, virusları oraya kalıcı olarak yerleştirebilir.
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2010 Saat 16:19
bugün IgE sonucunu aldım..   44,0 MlU/ml, tavsiyeniz üzerine Dr'un yanına uğramadan eve geldimSmile
e bu durumda allerjik sorunun olmadığı kanısı mı çıkıyor ortaya.. bu test tek başına güvenilir mi..
bu kez de kafam karıştı. 2 aydır olan bu burun tıkanıklığının nedeni geniz eti mi acaba gerçekten.. alınması gerektiğini söylemişti dr.. ne dersiniz.
Bu arada, İstanbul'da daha önce güvendiğim bir KBB uzmanı kamera ile Çınarın burunua baktıgında Allerjik bir durum, dönem dönem Zyrtec kullanacaksınız. 5 yaşından sonra da büyük ihtimalle kaybolur kendiliğinden demşti. onun sözleri doğrultusunda gidiyordum ama  aydır zytec de iş görmedi..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2010 Saat 11:16
Zyrtec o durumda gereksiz. Siz sadece bizim nezlede yaptıklarımızı yapın...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2010 Saat 22:44
hocam üzgünüm tekrar vaktini alıyorum ama ıeg ve allerji ile ilgili yorum yapmamışsınız.. bu sonuç kesin mi, allerji olup olmadıgını mı söylüyorQuestion
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2010 Saat 10:18
IgE: Erkeklerde 230 IU/ml.  Kadınlarda : 170 IU/ml'ye kadar normaldir. Sadece Allerjilerde yüksek olmaz, barsaklarda parazit, diş çürüğü, hatta sinüzit olduğunda bile yüksek çıkar...  Hele bu yaşlarda bakmak, pek fikir vermez..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.