Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zlemyayl
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
|
Konu: gıda zehirlenmesi.. Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 20:15 |
SAYIN HOCAM, BİZ SAYENİZDE EPEYDİR ÇOOOK İYİYDİK...AMA cmrt. akşam dışarda yedik ve birtek kızım köfte yedi,pazar sabaha karşı 7 yaşındaki kızım peşpeşe 8 kez kustu ve sabah 9 da acildeydik.. serum bağlandı-potasyum takviyesi yapıldı. orda da seruma bağlı kusarken ani ishalle heryanı battı:( öğleden sonra azıcık çubuk kreker ve ayranı çıkarınca yatıralım dediler-özel bir hastaneydi-gücümüz yetmedi. 27 kilo-kawasaki ve berbat bir rotayı bile serum almadan atlatmış çocuk diye güvenip eve çokardık. kan tetkiklerinde lokosit :18,16 idi.. kusmaya bağlı dediler fakat idrarda lokosit:8-10 görülünce İDRAR YoLU ENF. ŞÜPHESİ İLE suprax BAŞLANDI.kültür çıkana dek 2 doz verdim ama saat kontrolünü beceremedim. 2doz arasında 2 saat fark var zaten maalesef.. küçücük 50 ml. bir şişe ve 500 mg.. 1.5 ölçek sabah-akşam..kültür az önce çıktı ve TEMİZ.. devam et-şişeyi bitir- BAKTERİLEREDİRENÇ OLUŞUR DEDİ oradaki doktorlar.. bense ishali duran ve kusması bugün sadece 1 kez olan kızımın HEM BAĞIRSAK FLORASI yeterince harap olmuşken- hem de gereksiz antibiotik kullanımı olmasın diye- bide yan etkilerinde diare-bulantı var diye KARARSIZ KALDIM..teşhis net değil ama BESİN KAYNAKLI GÖRÜNÜYOR.,ATEŞ TE HİÇ OLMADI...GENEL DURUMU-KEYFİ  İYİ- NE DERSİNİZHOCAM.. ANTİBİYOTİĞE DEVAM MI-TAMAM MI.???. VE NASIL BESLİYİM-??? 1. SINIFA YENİ BAŞLADI.. OKULA YOLLIYIM MI???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117900
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 12:36 |
Yapılan işler, maalesef günümüzün "moda" performans tedavileri. Eğer ishalden sonra kusma devam ediyor ise, bu "Virütik ishallerden" biridir, 1 hafta kadar sürer, tedavisi yoktur. İdrarda 8-10 lökosit normaldir, işi bu kadar uzatmaları tam bir "üç kağıt". Suprax'ı hemen kesebilirsiniz, işleri daha kötü yapacak. Kızınızda hastalık yapan bir "bakteri" yokki direnç kazansın.. Bu ne biçim bir düşünce tarzıdır, çok enteresan. Sizin teşhisiniz doğru, yediği bir gıdadan mikrop kapmış, kusma ve ishal ilede kendini tedavi ediyor. İlaç vermeyin, sadece susuz kalmasın yeter. İshali geçince okuluna gider.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Kas 2011 Saat 12:37
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 17:12 |
sağolun-var olun hocam- kusmada -ishalde durdu..  ve sayenizde bizde ÜÇKAĞITLARA karşı UYANIKLIK oluştu  , SİZİ TANIMADAN ÖNCE OLSA İDİ , NE YAPIP EDİP- borç -harç YATIRIRDIK HASTANEYE-PANİK VE ENDİŞE İLE..ne kadar acı aslında , SAĞLIK sektöründe- doktorlara KARŞI UYANIK OLMA ZORUNLULUĞU..  NEYSE Kİ SİZ VARSINIZ- Allah razı olsun..sevgi ve saygılarımla..
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Kas 2011 Saat 14:54 |
kendimize NAZAR ettik sanırım hocam;İSHAL GERİ DÖNDÜ.. 2 gün durdu-çok az ve tedbirli gıda verdiğimde 1 tek kez mülayim yaptı,dün gece iyi diye az yağlı kıymalı fasulye ve çok az yağlı makarna verdim az bişii ve BU SABAH GAZ ÇIKARIRKEN ÖNCE KİLODUNA-SONRADA TUVALETE BOL SARI-SULU DIŞKI :( korkmalımıyım?? MUZ-PİRİNÇ LAPASI-ELMA -HAVUCA GERİ Mİ DÖNEYİM.. YOKSA şu ishali kesen ŞASE Yİ ERİTİP İÇİREYİM Mİ( PEK SICAK BAKMIYORUM AMA ) GENEL DURUMU İYİ- KARIN AĞRISI FALAN YOK.. VE PEŞPEŞE FALAN YAPMIYOR AMAA neden 2 gün sonra ilk yaptığı dışkı yine ishal ????
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2011 Saat 10:53 |
Çocuk neyi seviyorsa, onu yesin, diyet gereksiz. Eğer "Reflor" dan bahsediyorsanız, bu ishal kesen bir ilaç değildir, sadece antibiyotikten sonra oluşan ishalde kaybolan bakterileri yerine koyar o kadar. Yeniden ishal yapan bir mikrop almamasına dikkat edin.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2011 Saat 19:00 |
sayın hocam-siz nasıl bir hekim- NASIL BİR İNSANSINIZ Kİ.. GİDERAYAK HALA SON SORDUĞUM SORUMA BİLE YANIT VERİYORSUNUZ  ben ki bu sualimden hemen sonra SON yazınızın şokunu üstümden atamamışken.. sağolun-var olun vee HAKKINIZI HELAL EDİN hocam.. bi de ne olur KENDİNİZİ ÇOOK ÖZLETMEYİN...  SAYGILARIMLA...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2011 Saat 11:13 |
|
 |