Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
egtuna
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
|
Konu: tahlil sonuçları Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 11:56 |
Günaydın Kadir Bey, oğlum 17 aylık c.tesi oğluma kan ve idrar tahlili yaptırdım. 2 aydır çok iştahsız bir sıkıntımı var diye. o gün lab. gittiğimizde ishal gibiydi. tahlilleri yaptırdık. sonuçlarına normal dediler. ertesi gün oğlumun kaka sayısı arttı ve daha da sıvılaştı. kakasında sümük gibi parçalar vardı. ve birden ateşi çıktı. ben çok korktum. 39 derece olmadan ateş düşürücü vermedim. ama çok karın ağrısı da olunca dolven verdim yarım ölçek. sabaha kadar ateşi vardı. sonra ateş geçti kakasınıda dün 2 kez yaptı ama öğle uykusundan ağlarak uyandı kendini ordan oraya atıyordu. kulağını, yanağını tutuyordu. ben karnı ağrıyor diye tahmin ettim.sonra sakinleşti. ben yine ağrı kesici verdim. zaten hiçbirşey yemiyor. dün sadece 1 yumurta 2 muz ve pirinç lapası yedi. sizce rahatsızlık ne olabilir? bugün daha iyi sabah kakası yine yumuşaktı ama su gibi değil. genel durumu iyi gözüküyor keyfi yerinde. şu kan tahlili sonuçlarını birde siz değerlendirebilirmisiniz? çok teşekkür ederim. iyiki varsınız.
Hemogram raporu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sonuç |
Birim |
Referans Aralığı |
|
LOKOSİT |
9.3 |
x103/µl |
6.0 - 17.5 |
|
ERİTROSİT |
5.13 |
milyon/µL |
3.80 - 4.80 |
|
HEMOGLOBİN |
13.5 |
g/dl |
11.0 -14.0 |
|
HEMATOKRİT |
38.3 |
% |
32.0 - 40.0 |
|
MCV |
74.7 |
fl |
70.0 - 87.0 |
|
MCH |
26.3 |
pg |
22.0 - 30.0 |
|
MCHC |
35.2 |
g/dl |
32.0 - 38.0 |
|
TROMBOSİT |
296 |
bin/mm3 |
150 - 400 |
|
LENFOSİT |
56 |
% |
35 - 60 |
|
NÖTROFİL |
36 |
% |
25 - 49 |
|
MONOSİT |
5 |
% |
1.7 - 9.3 |
|
EZİNOFİL |
2 |
% |
0 - 4 |
|
BAZOFİL |
1 |
% |
0 - 3 |
|
LENFOSİT # |
5.2 |
x103/µl |
1.5 - 4.0 |
|
NÖTROFİL (#) |
3.3 |
x103/µl |
3.0 - 7.0 |
|
RDW_CV |
13.2 |
% |
10.6 - 16.0 |
|
PDW |
9.8 |
fl |
9.0 - 18.0 |
|
MPV |
8.0 |
fl |
7.1 - 12.4 |
|
sedimantasyon 1 saat |
6 |
mm |
1 - 15 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Periferik Yayma Raporu |
|
|
|
|
|
|
|
|
NÖTROFİL |
36% |
|
|
|
-Parçalı |
34% |
|
|
|
-Band(çomak) |
2% |
|
|
|
LENFOSİT |
56% |
|
|
|
MONOSİT |
5% |
|
|
|
EOZİNOFİL |
2% |
|
|
|
BAZOFİL |
1% |
|
|
|
|
|
|
|
|
LÖKOSİT SAYISI |
9300 / µ/L |
|
|
|
|
|
|
|
|
ERİTROSİT SERİ |
Eritrositlerde morfolojik anomali görülmedi. |
|
|
Normositler ve normokromik yayma örneği. |
|
|
|
|
|
|
TROMBOSİTER SERİ |
Trombositlerin yeterli sayıda ve morfolojik |
|
|
olarak normal olduğu görüldü. Trombosit |
|
|
satelizmi, kümeleşmesi ve anizositozu görülmedi. |
|
|
|
|
|
LÖKOSİTER SERİ |
Lökosit formülünde dağılımın yaşa uyan referans |
|
aralık sınırlarının içinde olduğu belirlendi. |
|
|
Lökositlerin morfolojik özellikleri "normal" olarak |
|
değerlendirildi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 19:39 |
Antibiyotik gereken bir durumu yok. Muhtemelen viral bir hastalık geçiriyorsunuz. Bu yeni "Domuz gribi" kusma ve ishal ile kendini gösteriyor, gözünüz üstünde olsun... Belkide yediği içtiği bir gıdadan mikrop kaptı. Bu durumda bugün dünden daha iyi olması lazım. İdrar tahlilini yazmamışsınız ama gerekmez zira erkekler sistit olmazlar. yarın durumunu bildirin.
|
 |
egtuna
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 08:46 |
Kadir bey gerçekten iyiki varsınız. İnanın bursa da oturduğuma üzülüyorum keşke istanbulda olsamda çocuğumu size getirebilsem. Oğlum dün daha iyiyidi sabah sadece 1 sefer kaka yaptı. kakası yumuşaktı ama ishal gibi değil. genel durumu keyfi gayet yerinde. sadece dün öğle uykusundan sonra yine çok ağlayarak uyanmış ve bir müddet sakinleşmemiş. ateş yada başka bir durum yok. bu bir kaç gündür gece çok uyanıyor sadece. bu sabah kakası daha da toplamıştı. annem daha yeni söyledi cuma günü ona cantık yedirmiş annem cantıktan olmaz ondan öncede çok kaka yapıyordu dese de belki de ondan olmuştur. allah korusun domuz gribi olsa sanırım başka belirtiler de verirdi. idrar tahlilini yazmadım çünkü nitrit negatifti. sizden öğrendiğime göre nitrit negatifse birşey yok demek. sonuç kısmında bazı sahalarda 1-2 lökosit görüldü yazıyordu. bir de ben oğluma grip aşısı yaptırmadım doktor evde bakıldığı için gerek yok demişti. sizce yaptırmalımıyım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Eki 2009 Saat 11:12 |
Şu anda "Mevsimsel grip aşısının" bir hükmü kalmadı. Zaten aşı bulunmuyor.. Okulda Domuz gribi için aşı yapıldığında mutlaka yaptırın. Domuz gribi diyebimek için, -Yüksek ateş, bulantı,kusma ve ishal olması gerekiyor.- Çocuğunuzu sıcak tutun, ateşi düşürmeyin.
|
 |
egtuna
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 10:38 |
Kadir bey merhaba, oğlumun ishali geçti. ateşi de o günden sonra zaten çıkmadı. yanlız oğlum 17 aylık. aşı için 4 yaş altındaki çocuklarda kullanmanın güvenilirliği net değil deniyor. bu durumda sizce yinede vurdurmalımıyım. birde oğlumun vücudunda kırmızı döküntüler var. sırtında göğsünde ensesinde kafasının içine doğru ve bez bağladığım yerlerinde. daha önce 6.hastalık geçrimişti. o gün ateşide 38.5 tan yükseğe çıkmadı acaba bu döküntüler ne olabilir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 15:25 |
Bonibon, jelibon gibi şeyler yedi ise onlardan olur. Aşı, 6 aydan itibaren yapılacak. Şimdilik bilgi böyle..
|
 |
egtuna
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 17:04 |
Kadir bey merhaba, yaklaşık 2 hafta önce oğlum ishal diye yazmış ve bu sonuçları göndermiştim. sonrasında oğlum düzeldi. fakat yaklaşık 4 gündür yine günde 4 sefer kaka yapıyor su gibi değil ama oldukça yumuşak ve kötü kokulu. ama ne ateşi ne kusması ne de bir keyifsizliği var. yanlız bugün 6 sefer kaka yapmış hatta iki saat içinde 4 sefer kaka yapmış. ve poposu resmen ciğer gibi ama nasıl bir kızarıklık anlatamam. poposunun acısından ağlıyor. bu neden olabilir? bu aralar pek ekmek yemiyor yemekleri ekmeksiz tüketiyor ve domatesi çok seviyor bundan olabilir mi? ne yapmalıyım? poposu için ne kullanabilirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 20:03 |
Eczanede "Eau Borique %3 , 300ml."kadar hazırlatın altını her temizledikten sonra bu solüsyonu sürün, Her zaman kullandığınız pişik kremini gene kullanın. Sadece iki defa "Ultralan" pomat sürün.
|
 |