Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tekrar kuru öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tekrar kuru öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tekrar kuru öksürük
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2018 Saat 15:44
Merhaba , hocam! 2.9yaşında ki olgum , 2 hafta önceye kadar öksürdü , sonra geçti. Akşamdan beri yine kuru öksürük başladı. Bugün durmaksızın öksürüyor. Yemek yemiyor , mızmız, durup durup ağlıyor. Bal veremiyorum , ürtiker yapıyor , sıcak, sıcak banyo aldırdım , çay içirdim, ama faydasız . Yine bir çıkmazdayım, serum fizyolojik ile inhalasyon yapsam mı diye kara kara düşünüyorum... buralarda hava soğuk, ama camları sık , sık açıyorum , ondan mı üşütüyor , napıyor , anlamıyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2018 Saat 20:10
Grip geciriyor, en az; 2-3 hafta surer..
Usutmek ile hastalik olmaz.. Buna bir tek Turk doktorlari inanir.. Zira; Grip teshis etmemek icin yeminlidirler.
Aynen devam edin., 
Serum fiz sadece buruna DAMLATIN.. Yeterli olmaza, Ilaidin damla , gunde:2x2'sed damla 3 gun kullanin. 
Eski maileri okuyun. 
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 14:39
Evet hocam, yazılarınızdan biliyorum , ceyran,soguk hava vs hastalık yapmıyor, o yüzden 1-2 saat arayla havalandırıyorum. Bugün balgamlı oldu öksürük, ablası da 3 gündür öyle. Eşim dayanamadı , yarından sonra 1 hafta tatil olcak herkes ,, doktora gösterelim dedi. Aile hekiminin yanına gittik . Ablanın cigerlerine inmiş antibiyotik içmesi gerek dedi, kardeşine öksürük şurubu yazdı. Bakmadım bile reçeteye, almadım hiç birisini . . Ama en küçük olanı (9aylık) yeniden burnu tıkalı ve horlama gibi birşey var . İştahı da yok ve sabahtan beri 4-5 defa Kaka yaptı biraz mukuslu. Dişlerden dedi geçiştirdi. Artık bıktım usandım bu hastalıklardan. Okadar koruyorum , kimseyle bir araya getiremiyorum , gene de hasta oluyorlar...
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 16:02
Ve son olarak hocam , içimi yiyen bir şey daha var . 9 aylık olgumun kan değerleri bir kere bile normal çıkmadı . Hiç hasta olmamıştı 6 aya kadar ve burda 6 ay kan tahlili yapıyorlar . Şimdiye kadar 5-7 defa yaptım farklı laboratuvarda , hatta farklı şehirlerde. Her zaman wbc 16 civarı. Lenfosit de yüksek çıkıyor . El sayımında herşey normal , sadece lenfosit yine biraz yüksek çıkıyor( tabi orda wbc yok) . Bu geçmeyen hastalıkların altında başka bir sorun yatmıyordur inşallah .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:23
Kucuk cocuklarda; WBC:17'ye kadar normaldir.
Turkiye'nin PUST laboratuvarlari, tahlillerde, "Eriskin refrans Araliklarini" kullandiklari icin, SANKI bu deger
 yuksekmis gibi gorulur. Zaten bu sekilde ikili CETE halinde calisarak, halka kandirip, soyuyorlar. Hele,
doktor ve Laboratuvar ayni cati altinda ise, mumkun degil, o hastaneden saglam cikilmaz.. Mutlaka bir
 "hastalik" uydururlar.. 
Hicbir sorun yok.. Sorun: Turk doktorlarda!! 

Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:29
Çok teşekkür ederim hocam . Peki bu mukuslu Kaka ( 6 kere yaptı şimdiye kadar ) ve burun tıkanıklığı dişleri çıkmaya çalışıyor diye mi acaba . Bizim aile hekimi de tahlilleri takma kafaya diyor, ama işte 3/4 gün arayla hasta olduğu için bende şüpheleniyorum. Ablayla abiye de sadece bal , limon, coldmix ve serum fizyolojik, değil mi ? Elimde bir vaporub var vicksten , ablanın göğüslerine sürüsem mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:41
Sut disleri cikarken HIC BIR SEY yapmazlar.. Dislerin, ISHAL ile nasil bir baglantisi olabilir?? Bu salakca
 dusunce, Dunya'da bir tek Turk doktorlarinda vardir. 
Aile Hekiminiz, iyi birisi.. Anlasilan gozu acilmis, neler dondugunu bilen bir doktor. 
Cok opturmeyin, kalabalik icine sokmayin (diyecegim ama) Zaten evde, okula giden abi-abla varsa, hic 
sansiniz yok,  onlarla beraber 2 senesi cok hastalikli gececek.. Iyi tarafa, okula basladiginda, diger 
cocuklar gibi cok hasta olmayacak. 
Vicks veya ColdMix kullanin. 
Grip hakkindaki yazilarimi mutlaka okuyun..
"Oksuruklu Hastaliklarin Degerlendirilmesi" Tablosunu mutlaka her oksurdugunde inceleyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Ara 2018 Saat 20:43
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2018 Saat 20:47
Hocam ben öksürük hastalıkları değerlendirilmesi konusunu açamıyorum. Yani boş sayfa açılıyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.