Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Viral mi ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumViral mi ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflatun19 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflatun19 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Viral mi ?
    Gönderim Zamanı: 25 May 2015 Saat 16:23
Hocam Aralık 2008 doğ.lu kızım pazar sabahı baş ağrısı, burun tıkanıklığı , hafif eklem ağrısı ve 37,5 ateşle uyandı, akşam 20.30 da ateşimiz 39,5 a çıktı kendiliğinden 39 a kadar düşüp tekrar çıktı 39,5 u geçmedik gece 24 de rahat uyusun diye dolven verdim ateşimiz düştü ertesi gün saat öğlen 12.00 dan sonra tekrar yükselmeye başladı 37.5 tan yukarı doğru çıkmaya başladı, burun akıntısı, karın ağrı vs şikayetimiz yok , yemek istemiyor ama birşeyler içirebiliryorum, hocam grip tavsiyelerinizi uyguladım sabah dr.a götürdüm bir taraf bademciği şiş ve kızarık ayı taraftaki kulak kızarık dedi agumentin s 600 verdi, hemogram rica ettim lokosit için çıksa da çıkmasa da kullamalı dedi, ben antibiyotiğe başlamadım cevabınızı bekliyorum, kızımın bir taraf bademciği zaten biraz daha büyük diğerinden bir de o taraf lenf bezini elletmiyor ağrıyor diyor , ben bademciğindeki kızarıklığı göremedim, dilim beyaz ama koku yok, kan sayımı aşağıdaki gibi ; wbc- 12,56, rbc 5,03, hgb-13,5, hct 40,6 plt-233, nötrofil yüzdesi 62,5 lenfosit yüzdesi-22,2 monosit yüzdesi 14,5 eozinofil yüzdesi 0,6 ,bazofil yüzdesi- 0,2, nötrofil sayısı 8,04, lenfosit sayısı 2,66 , monosit sayısı- 1,66, eozinofil sayısı 0,08, bazofil sayısı 0,02- pdw 13, p-lcr 35,3-pct 0,25 rdw-sd 41,3   hocam referans değerler yetişkin galiba lokosite yüksek denmiş, monosit nötrofil ve monositvyüzdesi yüksek , eozinofil yüzdesinde düşük simgesi var hocam lökosit sonucu da yüksek antibiyotik dedi, sizn söylediğiniz enfeksiyöz mononükleöz mü bizim ateş bu kadar kolay kırılmazdı hiç okulda hasta olan çokmuş zaten ben 2 gün rapor aldım ne yapmalıyım ?????
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2015 Saat 18:40
Enfeksiyoz Mononukleoz'a benziyor. Bazi Coxsackie virusleride bu tabloyu yapar. Tam emin olmak isterseniz; kanda, "MonoTest" yaptirin.
Enmfeksiyoz Mononukleoz, 1 hafta, Coxsackie 4-5 gun ates yapar.
Evet; her zaman oldugu gibi, ERISKIN Referans degerlerini koymuslar.. Nasilda utanmadan yalan soylediklerini goruyorsunuz degilmi!!
Cocuk degerlerinin, Eriskinlerle ayni oldugunu saniyorlar. SAKIN: Antibiyotik vermeyin, bir de basiniza dokuntuler cikmasin.
Bu yas grubunda; WBC:14.5 ustu, Lokositozdur.. Bakalim bu doktorlar, bu ozellilikleri ne zaman ogrenecekler.. Isin ucunda "cikar" oldugundan, ogrenselerde tatbik etmeyeceklerinden emin olun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflatun19 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 14:14
Hocam pazar  akşamından beri  ateşi  günde iki defa 39,5 civarında oldu  bademciklerine de baktım, dün gece yine 39,5 u geçti ateşi, halsizliği daha fazlaydı 21.00 de dolven verdim gece ateşi düştü hatta 35'in altına indi gece çok terledi 4-5 kez kıyafetlerini değiştirdim, dün gece çok huzursuzdu uykusunda ağladı, sayıkladı su içirirken " dedem gel diyor "dedi, burnumuzu açamadık tıkalıydı , nefesini bir dakikaya yakın tutup sonra nefes alıyordu gece uyumadım kendi reflü yastığıma yatırdım sabaha karşı rahatladı, ateşi 36,5 tu ama boğazına baktım uyumadan önceye göre bademciği iyice şişmiş ve kızarmıştı ağzında da kötü koku vardı,dilindeki beyazlık da geçmemişti  ben de evdeki antibiyotiği sulandırıp bir ölçek verdim, bir de pazartesi devlet hastanesinde boğaz kültürü vermiştim bugün onda da üreme olmamış şimdi ben ne yapayım yarın okuma bayramı var , dolveni günde iki kez verdim ateşi 39,5 ken verdim gece yatarken, bir de çok başağrısı olduğu için bir kez de gündüz vermiştim ....
1- kültürde üreme olmaması demek kesin bakteri değil mi demek ?
2- bugün bir daha ateşi de çıkmazsa zaten hastalık bitmiş midir ? 
3- Boğazda hastalık yapan tek bakteri beta mıdır ?
4- Antibiyotiği tek ölçek verdim, ağız kokusu, dilindeki beyazlık ve bademciğinin uyumadan önceki haline göre daha büyük olması ve gece nefes alamaması korkuttu beni akşamki dozunu vereyim mi ? Yoksa kesmeli miyim ?  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflatun19 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 16:38
Hocam bir de burnunu iliadinle açamadım, coldmix de olmadı, viks kullansam yada yatmadan önce buğu yaptırsam olur mu bir defa reçetesinde çocuklarda kollapsa yol açabilir tarzında şeyler yazıyordu korkumdan deneyemedim, kızımın alerjik yapısı var ? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 20:09
1- Evet, DOGRU.. Hastalik yapici bakteri yok demektir. Yoksa bogazda hastalik yapmayan, bir suru bakteri vardir. Hickimsanin agzi (yeni dogan bebekler haric) STERIL DEGILDIR..
3- Atesli devre bitti demektir. Enfeksiyoz Mononukleoz bazen; Alice in Wanderlard (Alis Harikalar Diyarinda) sendromuna sebep olabilir, cocukta hayal gormeler, sirk aynalari gibi cisimlari carpik gormeler, denge bozukluklari sakarliklar yapabilir. Bu devre, 1 hafta veya nadiren, aylarca surebilir. Bir tedavi gerekmez, zaten bir tedaviside yoktur.
4- Bogazda, bir suru bakteri hastalik yapar, ama en muhimi; A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokoklardir. Tedavi edilmezse,tekrarlayan enfeksiyonlar sonucunda, vucudun bu bakterilere karsi urettigi bagisiklik maddeleri; kalp zarina saldirarak, Kalp Romatizmasina, veya Bobrek ic zarlarina saldirarak, Nefritlere yol acabilir. Gerisi tedavi edilmese bile kendilinden gecerler.
Ates dustu ise; antibiyotik vermeyin, zira Enfeksiyoz Mononukleozun, bademciklerde yaptigi ifrazat da koku yapar.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflatun19 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2015 Saat 22:02
tHocam, gece ateşi duşmuştu bugun hiç çıkmamış hala ateşimiz yok ve genel durumu çok iyi bademciği bile küçülmüş burnu da açılmIş işten gelince çok şaşırdım çocuk birden iyileşmiş demek ki üç gün ateşe sabretmek gerekiyormuş  bugün yemeğini de çok guzel yemiş vermiyorum antibiyotiğini sadece bir kez içmiş oldu çok teşekkur ederim, onceden ateşi çok inatçı olurdu bu sefer ki farkliydı ama önce ant. kullandiklarim da da üç günden sonra ateşi duşuyordu ama atebini ancak ateb duburucuyle 39 kadar düşurebiliyordum şimdi onceki ant. leri boşuna mi kullanmişim sizin dediginiz gibi ant.i kullandiktan 24 saat sonra ateşinin düşmesi 3 _4 yaşlrinda oluyordu son zamanlarda uç gunden once ateşimiz duşmez oldu, hocm beta bir sefer geçirildi mi bağışıklık kazanilıyor mu yoksa bununda farkli turleri oluyor mu bademcik nede/iyle biz en az 4_5 kez ant. kullandik o zaman bunlar hep viral miydi ? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2015 Saat 07:42
Streptokoklarin, cok farkli tipleri vardir.. Bir tek, Kizil dokuntusunu yapan toksin'e karsi olusan bagisiklik, musterek oldugundan, Kizil dokuntusu hayat boyu 1 defa olur ama, her seferinde risk aynidir.
cocuklarda; atesli hastaliklarin; %90'dan fazlasi viraldir.
Viral/Bakteriel ayirimini cok anlattim, okuyup, ogrenin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.