|
Covit hatirlatma dozu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2022 Saat 19:22 |
Hocam merhabalar,
2 sinovac (koruyucu olmadığını söylediğinizi biliyorum) 2 biontech aşısı oldum. Biraz yaz mevsimi dolayısı ile kapı ve camların açık olmasına güvenerek biraz da son aşının fazla yan etki yapmasından tekrar aşı olmayı eylül ayına ertelemiştim ki covit oldum. Biraz da ağır geçiriyorum. Konu ile ilgili birkac sorum olacak cevaplarsaniz minnettar olurum. 1. İyilestikten ne kadar zaman sonra aşımı olayım? 2. Tansiyon problemim olduğu için yazın maske takmakta zorlanıyorum. Hastalığın oluşturacağı antikor, tedbirleri bir nebze azaltmami saglayacak kadar beni korur mu? 3. Hastalığın oluşturacağı antikorun koruma süresi ne kadar olur? 4. Ciddi anlamda kansızlık problemim var. Bu durum iyilesmemi geciktirir mi? Ya da bu durum nedeni ile ekstra bir önlem almam gerekir mi? Saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Farklı söylentiler var. 6 ay geçmesi lazım diyenler var, ateşli devre bittikten sonra yapılabilir diyen de var.
Eylül de olun. 2- Aşı bağışıklığı, hastalık bağışıklığından üstündür. 3- Hastalık geçirdiğinizde, sadece virüs genetiğine karşı bağışıklık oluşuyor. Her mutasyonda bu bağışıklık bir işe yaranaz. Buna mukabil, BionTech aşısı, virus çeperindeki "spike protein"ine karşı oluşuyor.. Virus çoğalabilmek için hücre içine girerken bu dış zarı dışarda bırakarak, sadece genetik yapı hücre içine girer. O yuzden, "spike protein"i mutasyonlardan etkilenme ve daha uzun süreli bağışıklık sağlar. 4- Aneminin sebebini araştırmak gerekir. Sadece; "Demir Eksikliği Anemisinde" Demir tedavisi verilir.
|
|
![]() |
|
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Araştırıldı hocam. Demir eksikliği anemisi dendi. Ilaclar mide ağrısı yapınca damardan ilaç verilecek. Bu uygulama coviti atlatır atlatmaz yaptirayim mi. Biraz daha toparlanmak için bir kac hafta bekleyeyim mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Öncelikle etli gıdaları arttırın. Damardan "Demir ilacı" vermek, öyle basit bir işlem değildir. Demir ilaçları
son derecede allerjendirler. Hayati tehlike olmadıkca, damardan Demir vermek, cahilliktir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Hocam yine aydınlattınız beni. Böyle bir risk olduğunu inanın bilmiyordum. Kaldı ki 3 doktora gittim 3 ü de aynı tedavide ısrar etti. İyi ki size danıştım. Peki demir ilacının her çeşidini denemiş ve her defasında mide ağrısından kıvranır duruma gelmiş birine ne tavsiye edersiniz? Solüsyon denedim, kapsül şeklinde olanları denedim, kapsülsüz normal tablet şeklinde olanları denedim. Hepsi de çok dokunuyor hocam kıvranıyorum mide ağrısından.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gıdalarla düzeltmeye çalışın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|