|
Kistik fibroz şüphesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Derinimm ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 May 2020 Saat 00:26 |
Hocam merhaba.16 aylık bir oglum var.yaklasık 1 senedir kabızlık sorunumuz var hala düzelmeyen.anal darlık teşhisi kondu ve buji ile genişletme,duphalac tedavisi vs.ama hala lavmanla yaptırıyoruz.benim sorum şu ki ben bunlarla ilgili araştırma yaparken kistik fibroz hastalığını gördüm ve en önemli bulgu geç mekonyum yapılmasiymis.benim oglum da ilk kakasını 35.saatlerde yapmıştı.mekonyumunu geç yapan her bebek bir kistik fibroz hastası midir??cevap verirseniz çok sevinirim.saygilar ...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu kafadaki doktorlarin sacma-sapan teshislerine inanmayin..
1- Anal darlik mi?? Anal darlik diye bir sey(??) olsa, Yumusak kaka incecik cikar.. Kakanin SERT olmasina kabizlik denir. Bilhassa anne sutu alanlar 7-12 gunde bir, Yumusak kaka yapabilirler, buna kabizlik denemez. SAKIN Turk doktorlarina inanmayin.. 2- Kistik Fibrosis'te, bir suru oncelikli araz dururken, "mekoniumu gec yapmayi" on plana cikarmak, cok anlamsizdir. Kistik Fibrosis ile ilgili yazdiklarimi okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 May 2020 Saat 04:02 |
|
![]() |
|
Derinimm ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam öncelikle teşekkür ediyorum.evet kistik fibrozis ile ilgili yazınızı okudum.benim oglum bu zamana kadar doğru düzgün grip bile olmamıştır.kaka yapamamasını ya da "yapmamasıni" ,acaba altında başka bi hastalık mi var diye düşünüyorum hep.peki hocam neredeyse 3 aydır,3 günde 1 lavmanla yaptırıyoruz.doktor bekletmeyin kendi yapmıyorsa lavmanla yaptırın dedi.bazen bekliyoruz acaba kendi yapar mı diye,en son 6.günde serçe parmagim ya da daha az kaka yapiyo akşama kadar 5 -6 kere.tabi beraberinde korkunç bir pişik,kanama..bez bile başlayamıyorum.sorum şu bu hep böyle mi devam edecek,hep lavmanla mi yaptıracağız,lavman çocuğa zarar veriyor mu???ne olur kusura bakmayın uzun yazdım fakat çok çaresizim.sizin önerileriniz bizim için çok önemli.saygilar..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocuk RAHAT oldugu surece, isterse 10-12 gun olsun, ASLA karismayin…
Cocuk; ikinip-ikinip, kaka yapamayinca, lavman yapin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|