Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KIZIM SÜT İÇİNCE KUSUYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKIZIM SÜT İÇİNCE KUSUYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: KIZIM SÜT İÇİNCE KUSUYOR
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2010 Saat 16:42
Kadir Bey merhaba.
34 aylık ikizlerin annesiyim.Kızlarımdan biri doğduğundan beri kusma sorunu yaşıyor.Daha önce de konuştuk bu konuyu sizinle ama şimdi nedenini çözdüm.Kızımın gelişimide zayıf.34 aylık olmasına rağmen daha yeni 13 kg oldu ve boyuda 92 cm.Dediğim gibi doğduğu günden beri kusuyordu.bebekken mamayı kusuyordu.Sonrasında süt içmesinin önemli olduğunu bildiğimden sürekli süt içirmeye çalıştım.Sabah 250 cc akşam yatmadan 250 cc.Ortalama günde 400 cc süt içiyordu yani.Ama haftada 7 gün verse 6 gün mutlaka kusuyordu.Genelde de akşamları.Bir gün süt vermeyey karar verdim.Çünkü farkettim ki gaz yapıyor ve gaz çıkarmaya çalışırken öğürmeye başlıyor.Rahatsız olduğu belli yani.Ardından da kusuyor.Bir hafta denedim süt vermeden.Kusmadı.Sonra yine süt verdim yine kustu.YAklaşık bir aydır süt vermiyorum ve bu sürede kusma yaşamadık.Ve yaklaışık yarım kilo da aldı.Ama süt içmesini de istediğimden değişik yöntemler denedim.Mesela geçen gün keçi sütü aldım belki hazmedebilir diye ama hemen kustu.Laktozsuz süt aldım.Onu içti biraz kusmadı ama içim rahat etmedi.Laktozsuz süt içebilir mi?
O içmeyince ikizine de süt vermiyorum.O içerken görüp diğeri de istiyor.Ve birisi kusunca diğeri de kusmaya çalışıyor ve oda kusuyor.Bolca yoğurt yesinler istiyorum ama sadece akşamları küçük bir kase yoğurt yemeleri az gibi.Kreşe de başladılar Eylülde.Ayrıca peynirle de aramız pek iyi değil.Evde muhallebi tarzı şeyler yapıyorum ama katı geliyor ve öğürüyor yemiyor.HAzır pudingleri danone tarzı şeyleri ise çok severek yiyorlar.Ne yapmalıyım.Bu süt meselesi kafamı çok yoruyor.Önerilerinize ihtiyacım var.Teşekkür ederim.
www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 10:35
Hocam umarım soruma cevap verirsiniz.Zira bu süt meselesi beni çok yoruyor.
Gelişimi zayıf diye düşünüyorum çünkü sizin persentillerinize baktımda 25 lik dilim içinde duruyor.
Diğer kızım ise 14,5 kg ve 95 cm
www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 11:42
Laktozsuz süt ile devam edin, bir zararı yok, ikiside içebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.