Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - makatta çatlak 44 günlük bebeğim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummakatta çatlak 44 günlük bebeğim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seldayiğit Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: makatta çatlak 44 günlük bebeğim
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 11:34
merhabalar bebeğimin makatında çatlak olduğu söylenmişti. anestol pomad kullanmamız önerilmişiti. yalnız kremi poposunun içine parmakla sokmamızı söylemşti dr. ama ben yapamadım canı çok yandı. bebeğim daha 45 günlük. dün tekrar kontrole gittik. dr geçmediğini söyledi ve kremi kendi sürdü poposunun içine. yavrum nefessiz kaldı ağlamaktan,, tıkandı ve mosmor oldu.. kocaman parmaklarıyla bunu yapması doğru mu.. eve gelince de hep ağladı,, bambaşka bi bebek oldu sanki, tıkanarak ağlıyor durmadan,, ne yapacağımı bilemiyorum. bunun doğrusu bu mudur,, yapılcak başka bir şe yok mu,, çok üzülüyorum,, çok çaresiz hissediyorum,, bebeğimin acı çekmesine dayanamıyorum,, lütfen yardımcı olur musunuz...
yiğit'im
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 19:37
Hic boyle bir tedaviyi ne duydum ne gordum nede okudum..Ne pomada, nede "parmaklanmasina" hic gerek yoktu. Resmen sacmaliyorlar.. Anus; kendi-kendini tamir edebilen bir organdir, catlak olsa bile kendisi tamir eder.

Ayricada; 45 gunluk bir bebekte, makatinda catlak oldugunu da nereden cikardilar??? Ilk sikayetleri neydi??
Esasinda, kabahat hep sizlerde, ne soylense inaniyorsunuz... Boyle "Alcaktan ucanlar" oldugunda, bana yazin...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2013 Saat 20:43
hocam iyi akşamlar,, gerçekten haklısınız ben bir eğitimciyim ama hiç kendimi böyyle cahil hissetmemiştim,, ne dense ne söylense yapıyoruz,,
biz doktora gaz sancısı şikayetiyle gittik,, oğlum sürekli ıkınıyor,, kızarıyor,, ağlıyordu,,doktor poposunu açtı baktı ve çatlak var dedi,, pomadı parmakla sürmem gerektiğini söyledi, hatta evvelsi gün kontrole gittimizde iyileşmediğini, dediği tedaviyi uygulamazsam ameliyata kadar gidebileceğini söyledi, 
oğlum hiç kabız olmadı,, hatta aksine hep gürültülü gazlı ve sulu kaka yapıyor,, nasıl çatlak olur anlamıyorum,, yalnız makat çevresi 1 cm çapında dairesel olarak kızarık o kızarıklık geçmiyor,,
gazı için sab simplex,, zinco damla var ,, ikisini de aynı anda kullansam mı hocam,, çok zorlanıyorum,, bugün hiç durmadan ağladı bebeğim,, ne yapacağımı bilemiyorum,, sonunda spasmo panalgine fitil attım bugün ilk defa,, uyuyamıyor bile ıkınmaktan,, çok çaresiz hissediyorum kendimi,, o ağlıyor ben ağlıyorum,, 
bazen saç kurutma makinesiyle sakinleşiyor hocam fakat onun da zararlı olduğunu duymuştum siz ne düşünüyorsunuz,, 
ilginize çok teşekkür ederim,, kolaylıklar diliyorum,, ve teşekkürler 

yiğit'im
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2013 Saat 22:50
bir de şunu sormak istiyorum ,, 
oğlum en fazla iki dakika emiyor sonra huysuzlaşıp ağlıyor ve emmiyor,, ayrıca uyanıkken de kaşıkla veya biberonla asla almıyor, ben de uyuyunca kaşıkla veriyorum,,
yalnız emse de kaşıkla da versem gazını çıkarmak için kaldırıp sırtını ovduğumda önce gazını çıkarıyor hemen ardından ağız dolusu kusuyor,, eğer kaldırmazsam ( tabi uykuya devam ediyorsa ve huysuzlanmamıuşsa) kusmuyor,, ben de kusmasın diye gaz çıkarma işii bıraktım :( biliyorum daha çok gaz bağırsaklarına inecek ama benim bir saat uğraşıp yedirdiğimi çıkarınca ya da zaten iki dakika emdiğini çıkarınca çok zoruma gidiyor ,,  ne yapmalıyım acaba ???
yiğit'im
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 01:14
1- Bir ayliktan itibaren; "Zor kaka yapma" devresi baslayacak. Boyle; ikinip-ikinip kaka yapamayinca, bir kulak cubugunu, zeytinyagina batirip, poposunu kurcalayin, hemen kakayi yapar.
2- Sakin: gaz ilaci diye satilan hicbir ilaci kullanmayin...
3- Bunlari fazla yedigi icin de yapiyor olabilir, kilosuna bakin. 5.1kg. dan fazla ise, asiri besliyorsunuz demektir.
4- Gaz cikarma islemini mutlaka yapin, zira gazini cikarmak icinde ikinacak, tam bir "Fasit daireye" gireceksiniz. 1 corba kasigi kadar kusabilir, normaldir.

NOT: Artik cocugu "parmaklatmaya" goturmuyorsunuz degilmi!!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2013 Saat 01:15
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 10:17
:) evet ,, tabiki artık götürmüyorum o saçma işlem için doktora ...
1.) gaz ilacı kullanmayın diyorsunuz hocam peki sancıları için neler yapabilirim,,,  eminim daha önce de cevaplamışsınızdır fakat inanın (maalesef :(  ) eski mesajlarınızı okumaya hiç vaktim yok,, oğlumdan hiç fırsat bulamıyorum..   
ve hamileyken sizinle tanışmamış olduğuma çok üzülüyorum,, zira o zaman bol bol boş zamanım vardı ve sizin tüm makalelerinizi ve cevaplarınızı tek tek tarardım :(
2.) çok huzursuzlandığında saç kurutma makinesi kullanmak zararlı mıdır?
3.) ve demiştim ya hocam bebeğim en fazla 2 dk emiyor diye acaba neden olabilir, çok üzülüyorum,,  15 20 dk emziren anneleri görünce içim gidiyor ...
4.) emmediği için sağdığım sütü dolaba koyuyorum,,  daha sonra o sütü sıcak suya oturtarak ısıtıyorum ,, fakat ilk sütümü çıkardığımda olmayan kesik gibi parçacıklar oluşuyor ısıtınca,, ben de bu sütü vermiyorum ve döküyorum iki gündür ... ve kendimi çok kötü hissediyorum ,,  ısıtma yolum mu yanlış,, o sütü vermeli miyim ? 
( ve tıbbi bilginiz ve yeteneğinizin yanında sanırım insanda hemen güven oluşturma gibi de bir yeteneğiniz ,, şeytan tüyünüz var :)   evde yalnız olmadığımı,, ve arşılaştığım bir sorunla nasıl başaçıkabileceğimi danışacağım biri olması içimi rahatlatıyor , teşekkürler :) )
yiğit'im
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 10:20
5.) 5. sorumu da eklemek istiyorum ,,
ben oğluma gaz olmasın diye yediklerime çok dikkat ediyorum,, kuru bakla ,, bulgur vs. hiç bir şey yemiyorum,, 
ve ayaklarımı sıcak tutmam gereirmiş,, yatarken bile çıkarmıyorum çoraplarımı,, 
rezene çayı içiyorum ve oğluma da içiriyorum,, doğru mu yapıyorum acaba,,
neler yemeli ya da yememeliyim gaz olmaması için ?
yiğit'im
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2013 Saat 20:40
Bebek gazinin sebebi; hareketsizliktir. Bebek sagindan-soluna donemedigi icin gazi oluyor. Bu sebepten, donmeye basladiginda (4 ay civari) bebeklerin gazi gecer. Ayni durum; ameliyat veya sezaryenden sonra, kalip gibi yatan, kalkip yurumeyen hastalarda da olur. Bun gaz icin ilaca gerek olsa, bu eriskin hastalara verirlerdi, kaldirip yurutmeye calismazlardi.
SIZDE BEBEGINIZI KUCAGINIZA ALIN, ODA ICINDE YURURKEN, SIRTININ ALT KISMINA(BEZIN USTUNE) avuc icinizi biraz cukur yapip, alkis yaptiginiz siddette vurun. Gerisinide artik eski mail ve makalelerden okuyun.
2- Sac kurutma makinasindan bebek urkmuyorsa, kullanabilirsiniz.
3- Bebek buyudukce memede kalis sureleri azalir, normaldir. Siz kakasina bakin; altin sarisi, civik kaka yaptigi surece, iyi besleniyor demektir.
4- Dolaptan cikardioginiz sutu, once calkalayin, ondan sonra isitin.
5- Sizden cocuga "GAZ" gecmez. Kocakari uydurmasidir. Sagdiginiz anne sutunde, Cola'da oldugu gibi "gaz habbecikleri" goruyormusunuz??? Sadece; pastirma cemeni, sogan sarimsak, sizin cildinizi kokutacak kadar yerseniz, sutunuze de bu koku gecer ama gaz ASLA GECMEZ. Isterseniz buzda ciplak ayak yuruyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2013 Saat 20:45
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.