Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 16 aylık bebek beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

16 aylık bebek beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 16 aylık bebek beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 16:11
Hocam merhabalar oğlum 29 temmuzda 3250 gr doğdu 38 haftalık. 3. Gün muayenede 3100 gramdı. En son 12 aylıkken doktora gittik o zaman 9,3 tü kilosu. Boyu 77 cm di sanırım 12 aylıkken. Şu anda kilosuna bakamıyorum evde tartımız yok boyu 81 cm. Kilo illa ki aldı fotolara bakınca belli oluyor ama kestiremiyorum yine de zayıf görünümlü bir bebek. Hiç mama almadı inek sütü de içmedi yoğurt da sevmez peynir hiç yemez. Muhallebi de yemedi zaten püre kıvamını sevmiyor. Ağırlıklı anne sütü artı diğer bebeklerle kıyaslanınca kuş kadar ek gıda alıyor. Her gün az miktarda da olsa kaka yapar bazı zamanlar 2 günde 1. O yüzden ben doyduğunu düşünüyordum ki etraf çok az yediğini ve prematüre gibi göründüğünü söylüyor. Size örnek olarak günlük yediği şeyleri söylüyorum arttırmalı mıyız?
Sabahları iyi bi günündeyse yarım haşlanmış yumurta, biraz uyuzsa yarıma yakın yiyor. Yanında 1 bebe bisküvisi ve ev yapımı şeftali suyu ya da sıkma portakal. Öğlen minnacık bi kase kıymalı tarhana çorba. Ara öğünde çeyrek muz yarım mandalina. Akşam yemeğinde mesela dün izmir köfte vardı yarım köfte ve serçe parmak kadar patates yedi. Aralarda sürekli meme emiyor. Gece de yenidoğan gibi uyanıp emiyor. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 19:33
1- Meyva suyu VERMEYIN! Bir tane makul miktarda meyvanin kendisini verin. 
2- Sutu, SOGUK ve sekerli verin.
3- Anne sutune devam edin. 
4- Kakasina bakin:
 Normal kaka, sari renkte ve hardal kivamindadir.
 Cok yerse, sari renk; yesil'e doner.
 Ac kalirsa; kaka SERT ve top-top cikar. 
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 19:50
Hocam zaten bardak bardak vermiyorum midesi küçücük onunla douırmasın diye. Yumurtanın sarısını tek başına yiyemiyor onu yutturtacak kadar yarım çay bardağı bile değil içtiği. Süt bardaktan. İçmiyor biberon hiç almadı. Sadece pipetle biraz içmeye başladı o da yeni yeni. Biraz sütümün azaldığını hissediyordum o da o ara sütü kabul etmeye başladı yavaş yavaş arttıracağım aldığı inek sütünü
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118859
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 20:03
Yogurt, ayran (su yerine sut koyun), peynir de olur. 
100gram peynir, 500ml sute esittir. 
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2023 Saat 17:13
Hocam elektronik tartıda evde çırılçıplak soydum tarttım 9.9 geldi. 81 cm boyu da. Hafif bi eksiği var hala sizin tabloya göre inşallah onı da kapatırız

Bu arada bu çocuk ite kaka hadi bu kadar kilo alabildi de 18 aylık ortalama kilo 11.180 görünüyor persentil tablosunda. Onu nasıl yakalarız 2 3 ayda bilmiyorum 🙈
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.