|
iliadin damla hakkında |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
teacher7
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: iliadin damla hakkındaGönderim Zamanı: 05 Haz 2022 Saat 22:32 |
|
Hocam merhaba, geçen gece 6 yaşındaki oğlumuz kulağım ağrıyor diye uyandı. Hanım acile koşacaktı, bizim evde sizi takip eden ben olduğum için iliadin damla almak için eczaneye gittim. Geldiğimde çocuk uyumuştu, bir daha da kulak ağrısından falan bahsetmedi, hanım ağrı devam etmese de bu damlaya başlayalım oluşmasını engeller dedi, tereddütte kaldık. İliadin damla çocuk gripken kulak ağrısı olmadığı halde, olmasını engellemek adına kullanılmalı mı? Diğer sorum da hocam size sormuştum zaten bu konudaki görüşünüzü biliyorum. Yüzde 80 geniz etiyle ilgili denize girsin geçer demiştiniz. Bizim oğlan sık hastalanıyor. Hanım "geniz etinden kaynaklı sık hastalanıyor ve burundan nefes almada sıkıntı olduğu için kalbe bile zarar veriyor" gibi bişey duymuş. Çoğu çocuk gereksiz yere ameliyat olduğu gerçeğinin yanında acaba bazı çocukların muhakkak geniz eti ya da bademcik ameliyatı olması gerekir gibi bir durum olabilir mi? Bu arada yaklaşık 4 senedir sizin sayenizde hiç antibiyotik kullanmadan bu aşamaya geldik, iyi ki varsınız hocam. Hatta yazın İstanbul'a gelirsek sizi görmek de isteriz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2022 Saat 08:36 |
|
1- Çocuk her Grip olduğunda "kulak ağrısı olmasın" diye İliadin kullanılmaz!
2- İliadin; Grip esnasında kulak ağrısı olduğunda, sonra ağrı GEÇSE bile 5 gün kullanılır. 3- Geniz eti hastalık yapmaz!! Geniz eti bir Lenf bezidir ve her boğaz enfeksiyonunda büyür. 4- Zamanla oluşan antikorlar belirli yaşlarda yeterli seviyelere gelince, Geniz etine gerek kalmaz ve geniz eti büyümez. Zaten KBB doktorlarının 4-5 yaşlarında ameliyet için bu kadar acele etmeleri, bu küçülme döneminden önce çocuğu ameliyat edebilmektir. 5- Kalbe filan zarar vermez. Bu laf; bu hastalıkta söylenebilecek en aşşağılık yalandır. Kalp hadisesinde tedavi edilmeyen Streptokokların etkisi vardır. Son 35 yıllık özel doktorluğum süresince bir tane bile Kalp Romatizmalı hastam olmadı. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|