Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zor nefes alıp verme tıkanma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zor nefes alıp verme tıkanma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneoluncx Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 246
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zor nefes alıp verme tıkanma
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 08:10
Merhabalar sayın hocam 8 yaşındaki 126 boy 24 kg oğlum dün sabah boğazının yandığını söyledi biraz kızarmıştı ballı limon verdim akşam burnumda tıkandı iliadin başladım yastığına 2 damla cold mix damlattım ancak sabaha kadar Uyuyamadı tıkandı hep uzun zor ve derin nefes Alıp iniltiyle verdi ve nefes alış verişi çok hışırtılı arada da boğuk boğuk öksürüyor çok kötü. Ateş yok ama çok halsiz
Oğlum 4 yaşında astım teşhisi almıştı sizin sayenizde geçen sene 15 aralıktan bu yana havaları ve astım ilaçlarını bıraktım geçen sene ekimden mayısa kadar hep hastaydı ancak bu sene şimdiye kadar hastalanmamıştı maşallah
Me yapmamı önerirsiniz hocam
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 12:13
Hocam ateşi de çıkınca aile hekimine götürdüm boğazı çok kötü ve hırıltısı (astımda tetiklenmiş)var dedi augmentin es 600 dalman sprey ventolin ve parol ateş düşürücü verdi. Teşhise akut bronşit yazmış. Grip üstüne bakteriyel enfeksiyon binmiş dedi ama düne kadar bişeyi yoktu oğlumun. Ben ilaçları almadım tabiki . Ateş 38 civarı dilde pas ve koku yok. Ama çok halsiz ve başını kaldırmıyor nefes alış verişindr hırıltısı 3 metreden duyuluyor ve ğöğsünün ağrıdığını söylüyor ve boğuk (pööh pööh) şekilde öksürük var. Ne önerirsiniz hocam grip uygulamalarına devam mı?
Bir de dün gece tıkanaması (derin zor ve uzun nefes alıp zor ve iniltili nefes vermesi,burun kanatlarını açarak nefes alması )acaba bir astım krizimi?
Eğer gerçekten astım varsa ve havaları kullanmazsak ne gibi bir hasar olur?
Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi ki varsınız geçen seneden beri sayenizde çocuğumu. İlaç yüklemelerinden kurtardım
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 13:07
Bazı hastalar astım krizinin başlayacağını önceden hissedebilirler. Birçok hastada, boğazda yanma, hapşırık krizleri, burun tıkanıklığı, su gibi burun akıntısı, gıcık şeklinde öksürük gibi burun ve boğazla ilgili öncü belirtiler vardır. Burun, çene, ense ve saçlarda kaşıntı hissi de astım krizlerine öncülük edebilir. Bazı astımlılar ise enseme, kol, bacak ve sırtta kızarma, terleme ve ağrı gibi belirtileri kriz habercisi olarak bildirmişlerdir.

Özellikle, çocuklardaki astım krizlerinde nezle, farenjit… gibi üst solunum yollarının viral enfeksiyonlarının çok büyük önemi vardır. Çocuğun önce burnu akar, hapşırır veya boğazı ağrır ve hemen o gece veya ertesi gün öksürük, hırıltı, nefes darlığı… şikayetleri başlar.
Hocam bu bilgi doğru mu bu belirtilerin hepsi oğlumda oldu. Burun akıntısı tıkanıklığı boğazda ağrı yanma hapşırık gecesinde de öksürük ve hırıltı . Acaba astım krizi mi geçirdi ya da geçirecek.mi bide düzenli tedavi olmayanlar ani ağır astım krizi geçirebilir diyor . Hocam korkuyorum oğlum çok halsiz zor nefes alıp veriyor lütfen cevabınız benim için çok değerli
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 18:03
Ateş 39,5 oldu😔
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 19:39
Hocam cevabınızı bekliyorum Lütfen önerileriniz çok önemli benim için duş aldırdım ılık uygulama yaptım ama düşmüyor ateş nefes alış verişi de sıkıntılı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 19:48
Yanlis!! Tamamen aileleri kendi sahtekarliklarina inandirabilmenin, hazirligi!! 
Bunlar herhalde, hayatlarinda hic; "Hakiki bir Astim" krizi gormemisler!! 
Tabii, her Gripliye Astim derlerse,  Grip arazlari ile sizleri korkutmalari da cok kolay olur. 

Turk doktorlarinin bu Astim yalanlarina kanmayin..Onlar:2006 Kurban Bayraminda, goturuldukleri 1
 haftalik Karayip "Cruise" gezisinin kefaretini sizlerin sirtindan oduyorlar!! 
Bu yabanci ilac firmalarinin dunya da en kolay ayartabildigi APTAL doktor grubu, Turk cocuk doktorlaridir.
Bunlar o kadar ahmak ve bir o kadar da AC GOZLU doktorlardir ki, 2 tukenmez kaleme bile hastalari satarlar.

Astim da bir kere;ates olmaz!! Zaten inandiklari, bu "geri zekali mantik" yuzunden, hic Grip teshis etmeyip, 
her Grip hastasina bu sebeple  Astim ilaclarini dayiyorlar.. 
Bu pustlar, yabanci ilac firmalarinin gonullu ayak takimidir.. Bunlarin basinda da; anli sanli Tip Fakuleteleri'nin
 Prof. lari gelir.  
ATES ile ugrasmayin... Ates ile ilgili makalelerimi yazarlar kismindan okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2019 Saat 19:50
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 20:09
Çok sağolun hocam iyi ki varsınız içimi rahatlattınız . Dediğiniz gibi ben astım olmadığına inandığım için asla vermedim o ilaçları. Ama ilk defa solunumu bu kadar sıkıntılı dün gece uyuyamadı tıkanıklıktan ve ciğerleri çok sıkışık deyince korktum ağır bir kriz geçirirse diye . O zaman ateş düşürücü falan yok ballı limon iliadin cold mix buharlı banyo dışında bişey yağmıyorum.
Peki gece yine dünkü gibi tıkanırsa ne yapmalıyım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2019 Saat 20:26
Sicak su buhari uygulayin..
Astim'da; nefes RAHAT alinir, nefes verme sikintilidir.. 

"...  ciğerleri çok sıkışık deyince korktum ağır bir kriz geçirirse diye "
"cigerleri  cok sikisik".... Ne demekse!! Dunya'da boyle bir Tip terimi yok.. Bu tamamen Turkiye'nin 
sahtekar cocuk doktorlarinin uydurmalarindan bir tanesi.. 
Ayrica da; ne krizi gecirecek???  Siz o PUST doktorlarin verdikleri ilaclarin hicbirini kullanmayin, KRIZ
 filan olusmaz.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.