Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiştahsızlık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
crazy_angel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05 Eyl 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
Mesajın Direkt Linki Konu: iştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 16:21
Merhaba Doktor Bey
oğlum 14,5 aylık. yaklaşık 2 ay önce 80 cm 12200 gr idi. Yakınlarda doktora gitmedik hiç tartıramadım. Ama yaklaşık 1.5 aydır doğru düzgün birşey yemiyor. Baya zayıfladı. Hala emiyor karnı acıkınca da yemek yemek yerine emmeyi tercih ediyor. Sütüm eskisi kadar fazla da değil yemek yemesi konusunda israr etmiyorum ama vitaminsiz kalmasından korkuyorum. Vitamin ilacı vs hiçbirşey kullanmıyoruz şuan. Sizce bu iştahsızlığı geçici bir durum mu yoksa emdiği için mi yemiyor? Bu yaşında emmesi mi daha iyi yoksa yemek yemesi mi? Vİtamin ilacı kullanmalı mıyız? Birde çok sık grip oluyor. Bir kan sayımı yaptıracağım gribi bir türlü geçmediği için yaptıramıyorum. Gripken yaptırdığımda kan ilacı vermişti doktor. kullanmadık ama.
 
Herşey için sonsuz teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 120829
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 17:15
Dikkat edin sizi yalancı emzik diye kullanmasın. Memeyi bir disiplin çerçevesinde , zamana bağlı şekilde verin. Su içme alışkanlığı olmasın, suyu sıcak, sütü soğuk verin.
Sık Grip olmasını istemiyorsanız, kalabalık içine girmeyin, çok öptürmeyin.Anne memesi gittiği kadar gidebilir, harzaman faydalı ama diğer gıdalarıda alması lazım. Herşeyden azar azar veremiyorsanız, vitamin gerekebilir, demiri ancak "Demir eksikliği anemisi" tesbit edilince kullanın...Vitamin verir gibi demir ilacı verilmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.