Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil boğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslio Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: acil boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2008 Saat 21:07
merhaba kadir bey kızımın ateşi 39 dereceye çıktı dolven şurup verildi normale düştü boğaz enfeksiyonu denildi hafif öksürük var sinecod actifed zinnat anacefin verildi ilaçlar biraz ağır geldi bize bu konu hakkında yardımcı olurasanız sevinirim daha önce aynı teşhisle hastanede yatmıştık o yüzden tedirginim teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 09:14
Ameliyatlık hastalar harici hiçbir hastam "Hastaneye " yatmadı. Sinecod ve Actifed'i beraber, hele 2 yaşının altında verirseniz, tabiiki hastanelik olursunuz.Anacefin 'i bilmiyorum,aktif maddesini yazarmısınız, birde yaşını bildirirseniz, memnun kalırım.
Yukarı Dön
aslio Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 19:01

Kızım 24 ay 3 günlük... Sinecod/u kallanmadım..dün 1 kez actifed verdim.Bugünde ateş için Calpol verdim. Zinnat günde 2 kez 1 ölçek verdi. Antibiyotik olduğu için size sormak istedim. Unacefin flakon  etken maddesi yanlış bilmiyorsam paranteral sefalosporin.. Bugün kızızmın ateşi pek çıkmadı. Calpole devam edeyimmi  ilginiz için teşekkürler..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 20:15
Unacefin tek başına "menenjit" tedavi edebilecek kadar güçlü bir antibiyotiktir. Yanında bir de Zinnat ne oluyor!!! Hafif bir öksürüğe verilen ilaçlara bir bakın. Sanki çok ciddi bir hastane enfeksiyonu var.
Esasında bu ilaçların hiçbirine gerek yok, gripal enfeksiyonlarda netice alamayınca, çaresizliklerinden ne yapacaklarını bilemiyorlar.
Yukarı Dön
aslio Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 08:27
Çok tşk ederim Kadir Bey..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.