Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boy kısalığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboy kısalığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edis13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Konu: boy kısalığı
    Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 16:19
merhaba kadir bey;oğlum 14 aylık 9 600 kilo 74.5 boya sahip.Cevremdeki insanlar boyunun kısa olduğunu söylüyor.beslenmesi cok iyi olmamakla beraber fena değil ben kısayım fakat baba baya uzun.ilerde kısa olacağını mı gösterir mi simdiki boyu ? ikinci olarak da doktorumuz calcid...e  önermişti ne kadar kullanmaya devam etmeliyim ne gibi faydası olur .kolay gelsin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 17:09
Kalsiyum tozlarını, süt bulamadığımızda kullanıyoruz. En az 500ml. süt içerse, günlük kalsiyumunu karşılar.
Boyu ucu ucuna 14 ayı yakalar, 200g. kadar kiloda eksik var, Süt ve et ağırlıklı beslenme ile daha iyiye gider. İlerdeki boyu, şartlara bağlı, süt miktarını arttırırsa, boy uzar.
Yukarı Dön
edis13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 17:49
kadir bey benim oğlumun ilk 6 ayda gelişimi hızlıydı boyu 10.aya kadar ayından ileriydi fakat 10 dan 14.aya kadar durdu boy uzaması doktora sorduğumda genetik yada gizli idrar yolları iltihabı,demir eksikliği olabilir dedi.benim merak ettiğim neden durur ,daha ne zamana kadar ilerlemez beslenme bozukluğu yok az da olsa et balık süt meyve sebze yiyor .süt gece içiyor cok icerse gündüz hicbirsey yemiyor.gecede bir kere anne sütü alıyor bu durum da beklemekten baska care yok sanırım..sevgiler 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2008 Saat 18:08
Bazan soya çekim sonucu, ne kadar uğraşsanız boy fazla uzamıyor.
İdrar yolu enfeksiyonu erkek çocuklarda olmaz. Anlattığınız gibi beslenen çocukta demir eksikliğide olmaz. Bana kalırsa biraz genetik.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.