Doktor Bey Merhaba..
18.12.2006 doğumlu bir kızım var. 2 ay önce hırıltılı bir öksürük peydah oldu bir anda acilde bulduk kendimizi çünkü nefes almakta baya bir zorlanıyordu, acilde 3 doz ilaçlı hava veridi açılmayınca üzerine ventolin şurup yazıp eve gönderdiler.. 5 gün süreyle ventolini kullandık ama haftasına yine hırıltılı öksürük oluştu ve nefes almakta zorlanan kızımı gece yine acile götürmek durumunda kaldık. Yine 3 doz ilaçlı hava derken iğne yaptılar ve bu sefer bricanly yazarak bizi gönderdiler. Sonrasında hırıltı kesildi ve iyileşti.3 gün önce yine aniden hırıltı başladı ve nefes zorluğu çekmeye başladı yine çocuk hastanesi aciline gittik 3 doz hava verildi bricanly yazıldı eve geldik ama gece hırıltısı geçmeyince yine acilde bulduk kendimizi bu sefer durum sanki dah ciddiydi. 3 doz çapraz şekilde ventolinle birlikte farklı bir ilaçla buhar verildi, gözlem altına alındı sonra baktılar ki çocuk rahatlamadı bu sefer bir iğne yaptılar sonra 1 saat gözlem altına alındı ve rahatladığı görülünce bricanly şurup + ventolin buhar ( bu paflardan ) bir puf daha adını anımsayamadım, bunları 5 gün süreyle kullanmamız gerektiğini söyledi ve sonrasında Alerji uzmanına yönlendirdi. 12 Şubata randevu verdiler. Bu arada ciğer filmi çekildi temiz çıktı. Zattürre değil dediler.
Acaba farkedilemeyen besin allerjisi bronşite ya da alerjik astıma çevirmiş olabilir mi?
Çünkü 1 yaş civarında kızımın vücudu yumurtaya tepki veriyordu. Şöyle ki her yumurta yemesine müteakip kakası poposunda pişik ötesi yaraya neden oluyordu.. Yumurtayı kestikten sonra böyle bir sorunumuz kalmamıştı. Ama emin olmak için tam gıda tahlili yaptırdık fakat negatif çıkmıştı yani hiç bir besine alerjisi yoktu kızımın. Ona rağmen ben yaklaşık 6 ay kadar direk yumurta vermedim ama maalesef dolayı olarak yiyeceklerin içindeki yumurtayı tüketti zaman zaman.
Bu durumda olan kızım için fikirlerinizi alabilir miyim? Beni nasıl yönlendirebilirsiniz?
İlginiz ve cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılar.