Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mukadder
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
|
Konu: beslenme Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 11:04 |
Doktor bey, benim oğlum 10 mart 2008 doğumlu. Kilosu 9,2 ve boyu 76 cm. Çok iştahsız bir bebek. 10 aylıkken yürüdü ve çok hareketli. Kendi doktoru da dahil etrafımdaki herkes artık ona ayrı yemek yapmamamı, evde ne pişiyorsa ezerek ona vermemi ve kahvaltısını da bulamaç yerine ayrı ayrı vermemi söylüyor. Ama ben ona hergün içinde et (ya balık, ya kıyma, ya da tavuk) ve mercimek, ya da prinç ya da bulgur olan sebze çorbası (biraz pütürlü bırakıyorum, ama iyice diri yemiyor) pişiriyorum, sadece bundan biraz yiyor, yanında koca bir kase yoğurt ile, hergün aynı şekilde. Bizim yemeklerimizden ve çorbalarımızdan da tattırıyorum ama ya elini ağzına sokup çıkarır ya da tükürür. Kahvaltıyı da ayrı ayrı asla yemiyor, illaki bulamaç (mama ya da artık sütün içinde peynir, yumurta sarısı, bazen pekmez, bazen azcık tereyağı) olacak. Tek itiraz etmeden yediği bu şekilde kahvaltısı ve yoğurt, meyvede hiç yemez, suyunu da içmez. Ben ne kadar da uğraşsam kuralları o koyuyor, size sormak istiyorum, beslenmesinde bir hata yapıyormuyum?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118957
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 12:58 |
Sebze çorbasını Amerikalı anneler gibi yemek yapmasını bilmeyen annelere anlatıyorum.Sebze çorbasını, amerikalı doktorlar, amerikalı anneler için icat etmişlerdir, zira amerikada evde yemek pişirme kültürü yoktur. 6. aydan itibaren çocuklar evde pişen yemeklerden yiyebilirler. Eğer yemek yapmasını bilmiyorsanız, sebze çorbalarına devam edersiniz veya kavanoz mamalarından kullanırsınız.Bizden farklı olarak, günde en az 500ml süt olması gerekir.
|
 |
mukadder
Üye
Puanlar: 93
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 13:48 |
Size ve size ulaşmamızı sağlayan bu siteye çok teşekkür ederim. Ben tabiki uzun zamandır kendimize yaptığım yemeklerden ona vermeye çalışıyorum hem de her öğünde, o kadar çok çeşit deniyorum ki belki bunu sever diye, ama söylediğim gibi onlardan yemiyor, bunun dışında pilav ve makarna da yemiyor. Tek yediği de anlattığım şekilde hazırladığım etli sebze yemeği. Kavanoz maması gibi hazır mamalar da kullanmıyorum. Kahvaltı bulamacının ve akşam muhallebisinin dışında süt de içmiyor, sadece bol bol yoğurt yiyor. Bu durumda ne yapabilirim ki?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118957
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 19:23 |
Yoğurta süt sayılır. Ayran içiyorsa, yaparken su yerine süt kullanın, gittikçe süt oranının arttırıp yoğurdu azaltın ve zamanla saf süte geçin. Muhallebi gibi sütlü tatlıların hepsi süt sayılır.İllaki süt içecek diye bir şart yok. Maksat sütü alsında, nasıl alırsa alsın.
|
 |