Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4-6 ay arası kilo alımı yavaşlar mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4-6 ay arası kilo alımı yavaşlar mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Erencik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: 4-6 ay arası kilo alımı yavaşlar mı?
    Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 17:09
Hocama merhaba benim oğlum 1 hafta sonra 6. ayına girecek, bugun doktora genel bir kontrole götürdük ve açıkçası üzüldümConfused

Doğum tarihi: 18.08.2008
Doğum kilosu: 2.800 gr
Doğum boyu: 50 cm
Baş çevresi: 34.5 cm idi.

En son 4 aylıkken yani 22.12.2008 tarihinde kilosu 6.650 gr , boyu 62 cm ve baş çevresi ise 45 cm di.

Bugun; kilo 7.100 gr, boy 68 cm ve baş çevresi 45 cm çıktı. Doktor çok problem olmadığını genelde 4-6 ay arası yavaş kilo alımı olabileceğini ve normal oldugunu söyledi fakat ben eve gelir gelmez persentel hesplamaya girdim ve kilo düşük değer çıktı.

Ayrıca ben geçen hafta yavaş yavaş ek gıdaya başladım.Buna rağmen kilo alımı neden böyle düşük anlam veremedimConfused

Bu konuda sizin fikrinizi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler..

Düzenleyen Erencik - 11 Şub 2009 Saat 17:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118939
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 09:11
4. ayda 150g. olan eksik, 6. ayda 700 g. olmuş. Hernekadar bizdeki cetveller, 3.5kg. doğmuş bebekler göre isede, açığın artması manidar. Tek uymayan husus, boyu 3.5kg. doğanlara yetişmiş ve geçmiş. Esasında ortada cok mühim bir şey yok. Biraz fazla tepindiğinden, et tutmamış gibi. Ek gıdadan kastınız ne bilmiyorum ama, esas olarak sütlü gıdaları arttırın. Tabii anne sütü varsa son damlasına kadar verilecek, üstüne aldığı kadar ilaveler yapabilirsiniz.
Yukarı Dön
Erencik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 11:43
Teşekkür ederim.

Hocam emziriyorum fakat son 1-2 haftadır sanki sütüm azaldı. Ek gıda olarak yoğurt ve meyve püreleri veriyorum. Ayrıca doymadığı ve ağladığı zaman özellikle geceleri çok sık olmamak kaydıyla mecburen mama veriyorum.

Yani sizce ne vermeliyim devam edeyim mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118939
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 15:40
Şimdilik bu şekilde devam etmeniz, iyi olur. 6. aydan sonra mama yerine kutu sütlerinden verebilirsiniz.En az 3 öğün süt almaya başladıktan sonra, kahvaltı, yoğurt ve muhallebi sıra ile ilave edilebilir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 12 Şub 2009 Saat 15:40
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.