Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kreş için uygun yaş?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKreş için uygun yaş?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: Kreş için uygun yaş?
    Gönderim Zamanı: 27 May 2009 Saat 10:16
Merhaba  Özlem Hanım,

Kızım 22 aylık,bulunduğumuz ilçede ve taşınırsak taşınacağımız yerdede kreş yok...Ama taşınırsak kızımın orada psikolojisini çok bozacak babaannesi(daha bu kadarcık çocuğa namaz kılalım,allah diyelim diyorAngry)ev hanımıyım şimdilik,ve babaannesinin bakmasını istemediğim (evde zaten kanser hastası bir dede var)için,çocuğumu hergün 1 saatlik yolu göze alıp,kreşe hergün götürüp getirmeyi düşünüyorum...En uygun yaş kaç sizce kreş için?Yada oyun grubunamı götürsem hergün 2-3 saat?

Teşekkürler...

Düzenleyen sunacumen - 27 May 2009 Saat 11:21
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 00:27
bu yaşta oyun grubuna götürmeniz dha iyi olur. çok zorunlu değilseniz kreşe 3 yaşından önce göndermemeye gayret edin.
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 00:57
Özlem Hanım biz kızımızı mecburen 16 aylıkken verdik kreşe. Daha önce de anlatmıştım ama merak ediyorum ileride bizi bu konuda ne gibi sıkıntılar bekliyor?Unhappy Çünkü 3 yaşından önce vermeyin deniyor ve ben sonuçları konusunda hiçbirşey araştırmadım. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Yani kreşe erken başlarsa okulu sevmez mi? Sevgi eksikliği nedeniyle duygusallığı artar mı?
Teşekkür ederim şimdiden.KizBebek
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 01:02
Bu arada ben kızımı 08.30'da kreşe veriyorum ve akşam 17.00'de alıyorum. Kreş iş yerinde olmasına rağmen öyle hep gidip sarılamıyorum her an çünkü beni hep görmek istemesinden korkuyorum. Diğer çocuklar da etkilenir zaten annelerini isterler. Sadece aynalı bizi görmeyecekleri şekilde camdan izliyorum çok da mutlu gözüküyor. Ama gerçekten kreşe erken vermiş olmanın sonucunda çıkabilecek sorunlar konusunda da korku yaşıyorumUnhappy 
SevgilerKizBebek
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 17:39
kreşteyken yanına gitmemekle doğru yapıyorsunuz. kreşte mutluysa ilerisi çin endişelenecek bir şey yok demektir. ilk 3 yaş bağlanmanın çok önemli olduğu yaşlar ve tercihen tek kişiyle güçlü bağları olmasını isteriz. ancak olanak olmadığında çocuklar sağlıklı bağlanmayı farklı bireylerle de öğrenebiliyorlar
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 15:58

Çok teşekkür ederim Özlem Hanım. İçimi rahatlattınız.KizBebek Gerçekten de baktığımda öğretmenlerine ve bakıcı annelerine koşarak ve mutlu gitmesi son söylediklerinizi destekliyor. Esasen mantıklı anne gibi düşününce hoş ama duygusal anne olunca azıcık üzülüyorumSmile

Yukarı Dön
yasakt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 18:36
Ozlem hanim
Ben mecburen 7-8 aylikken bebegimi krese baslatmak zorundayim. Yurtdisinda yasiyorum ve calisan bir anne olarak bakacak kimse yok bebegime. 5 gun krese gondermeyi planliyorum. Yoksa 2-3 gun kres, kalani icin evde bakici daha saglikli mi olur?

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2009 Saat 17:13
iyi bir bakıcı bulabilirseniz 2 hatta 3 yaşına kadar evde tek kişinin bakması daha iyi olur. bakıcınız güvenilir ve sevecen değilse kreş daha uygun bir seçenek olacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.