Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo boy ve diger konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo boy ve diger konular

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasakt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: kilo boy ve diger konular
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 16:22

Kadir bey,

Size bir kac sorum olacak. vakit ayirip cevaplarsaniz cok sevinirim.size hollandadan yaziyorum ve maalesef burada bir doktorla sorulamizi paylasma imkanimiz yok.

1-bebegim su an 2 aylik, 6 kilo ve 57 cm. dogum kilosu ise 3,1. sadece anne sutuyle besliyorum ve gunduzleri 3 saat, gece 4 saatte bir emmek istiyor. kilosu buradki kontrollerde fazla bulundugu icin 4 saatte bir beslememi tavsiye ettiler. ancak bu her zaman mumkun degil. emme zamanini bebek kendisi belirliyor. kilo konusunda endiselenmem gerekli mi, bu konuda ne tavsiye edersiniz?
beslenme aralarinda yaklasik 1 saat uyuyor, kalan vakti oyun, konusma ve aglayarak geciriyor:-(

2- ana kucagida denilen kucuk salincaklarda bebeklerin ne kadar sureyle uyumasi tavsiye edilir? onurgasi icin zararli olur mu?

3- geceleri 2,5 ve 6,5 gibi uyanip emmek istiyor. gece emmelerini 1 e dusurmem soylendi. bunu nasil basarabilirim.

4-kendi basina uyumayi beceremiyor, dogdugundan beri her aksam uykuya gecisi problemli. bazen 3-4 saat uyutmak icin ugrasiyoruz, o uyumak istiyor, huzursuzlaniyor, agliyor, gaz sorunu oluyor. kendi basina uyumasini ogretmek icin erken mi?

tesekkurler.
Yukarı Dön
yasakt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 12:07

Kadir bey,

anladigim kadariyla benim ayrica fazla sut uretimi sorunum var. biraz arastirinca, bebegimin fazla gaz sorununun, agzindan su yada yesil kusmuk gelmesinin ve kakasinin fazla sulu olmasinin nedeninin fazla uretim oldugunu dusundum.
Fazla uretimi azaltmak icin tavsiyeleriniz olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 13:49
Çok haklısınız, "-emme zamanını bebek kendi belirler-".. Uyku ve meme sayısıda onun isteğine bağlı.. Eğer fazla yerse, altın sarısı olması gereken kaka yeşil renge döner... Ana kucağında istediği kadar kalabilir. Gece beslenme sayısıda onun kontrolünde.. Gazını iyi çıkarın, benim makalelerimi okuyun. Eğer gazı iyi çıkmıyorsa cok hıçkırık ve yellenme olur. Anne sütünün fazla gelmesi diye bir şey yok, arz-talep şeklinde çalışır. Tabii siz ayrıca sağarak sütü arttırmadığınız sürece..
Yukarı Dön
yasakt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2009 Saat 13:55

Cevabiniz icin cok tesekkurler doktor bey.

bebegimin kakasi cok sivi, ishal gibi, belinden tasacak sekilde bir sivilik. ayrica cok gazi oluyor ve yemeklerden sonra fiskiracak sekilde kusuyor. tum gun cok huzursuz ayrica. okudugum bir yazida sut fazla uretimi-laktoz zehirlenmesinin boyle bir rahatsizliklara neden olabilecegini okumustum. ilk 3 hafta bebegimiz emmedigi icin surekli pompayla sut sagip biberonla beslemistim. su an sagmiyorum ancak goguslerden 3-4 saat icinde akinti oluyor.

bebegimizin baska bir sorunu olabilir mi ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2009 Saat 10:37
Sorun; fazla yedirmeniz...Sağdığınız için sütünüz, suni olarak, çocuğun ihtiyacından çok fazla yapılıyor... Bu fazla süt, sulu kaka ve kusmaya sebep oluyor. Bebeğin "yüz ifadesinden" doyduğunu anlamanız lazım.. Yeni doğan döneminde "laktoz eksikliği" olmaz.  Yaş ilerleyince ortaya çıkar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.