Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çökelek ve grip aşısı( ve Bonşiolit )
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇökelek ve grip aşısı( ve Bonşiolit )

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Konu: Çökelek ve grip aşısı( ve Bonşiolit )
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 15:59
Merhaba Kadir Bey,

Öncelikle her annenin size yazdığı,her mailden birşey öğrendiğimi belirteyim.Sonsuz teşekkürler bizlere yardımcı olduğunuz için.İnanın bazen aaa... diye şaşkın şaşkın sahi doğru diye mantık yürütüyorum.Allah sizden razı olsun.
Sizi yoruyoruz ama bende iki konuda fikrinizi almak istedim
Köyümüzden ablam çökelek gönderdi,öğrendiklerim kadarıyla kalsiyum değeri çok yüksekmiş ve kızımın kahfaltısına karıştırıyorum.sanki daha severek yer gibi oldu.Köyde kendi elleriyle yapıyorlar.Ne dersiniz?
İkinci sorum.aşıdan yana olduğunuzu öğrendik artık ,kızım 3 yaşını geçiyor ,bu sene grip aşısını yaptır dediniz.En uygun zamanı söylermisiniz salgın başlamadan.
Herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120305
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 20:21
Çökelek, peynir-yoğurt arası bir süt mamülü.. Sevdi ise, istediği kadar yiyebilir. Ayrıca pişirilerek yapıldığından, emniyetlidir.
Grip aşısı için, aşının piyasaya çıkmasını bekliyoruz. Ağustos ortasından sonra çıkar diye tahmin ediyorum.
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 12:02
hocam bu konuyla ilgili bende birşeyler sormak istedim. oğlum 14 aylık geçen kışı çoğunlukla hasta geçirdik. göğsünde hırıltı oluyordu, nefes alması zorlaşıyordu. bronşiolit denildi. buna göre vent.buhar tedavisi yapıldı. ben sizin yazılarınızı okuduktan sonra buhar vermedim. coldmix serum fiz.kullandım. bu şekilde atlatmaya çalıştım. dr. bu yıl için grip aşısı yapalım dedi. sizce yaptırmalımıyım. bronşiolite faydası olurmu. şimdiden teşekkür ederim.
faizepehlivan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120305
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 20:52
Bonşiolit öyle kalıcı bir hastalık değildir. Nezlenin göğüse inmiş şeklidir. Peditus veya Sudafed gibi ilaçları kullanmazsanız kolay kolay oluşmaz..Aşının tabiiki faydası olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.